Katlanabilir telefon kullanmaya başladık! Alışmak zor mu, kolay mı? İşte yanıtı

Katlanabilir akıllı telefonlar hayatımıza gireli çok uzun bir süre geçmedi. Fakat şimdiden önemli bir kitlenin bu cihazlara geçiş yaptığını söyleyebiliriz.

Katlanabilir telefon kullanmaya başladık! Alışmak zor mu, kolay mı? İşte yanıtı

Aslında katlanabilir ekranlı akıllı telefonlara dair ilk söylentiler 2015 yılında ortaya atılmıştı. O dönemde Samsung’un üzerinde çalıştığı ilk Fold modeline ait bazı çizimler teknoloji dünyasında büyük ses getirmişti.

Nitekim çok geçmeden de katlanabilir ekranlı telefonlar hayatımıza giriş yaptı. Hali hazırda Samsung ve Huawei başta olmak üzere, Xiaomi, Motorola, Oppo ve Vivo gibi isimler de katlanabilir ekranlı modeller üzerinde çalışıyorlar.

Peki katlanabilir ekranlı cihazlar bizlere neler sunuyor?

Bir süredir Galaxy Z Flip 4’ü ana telefonum olarak kullanıyorum. Dolayısıyla bu süreç içerisinde edindiğim deneyimleri, artıları ve eksileri katlanabilir ekranlı telefon almak isteyenlerle paylaşmak istedim.

Dilerseniz bu deneyime ilişkin tüm detayları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Açıkçası, Z Flip 4’e geçiş yapmak ya da normal bir cihazdan katlanabilir ekranlı bir telefona geçiş yapmak hayatınızda büyük değişikliklere neden olmuyor. Artıları olduğu gibi eksileri de var. Fakat teknolojiyi seviyorsanız, yeni bir deneyim edinmek sizleri mutlu edecektir.

Elbette şunu belirtmemiz gerekiyor. Flip 4 boyuna katlanan bir model. Dolayısıyla enine katlanan bir cihaz alacaksanız (Mate X serisi ya da Fold serisi gibi) o zaman tamamen farklı bir deneyim edineceğinizi de söyleyebiliriz. Yine de tercih sizin.