Mersinliler Dünya Şampiyonu Hamza’yı omuzlarda karşıladılar

Hırvatistan'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda 60 kilo erkekler serbest stilde Türkiye’nin 5 yıllık altın madalya hasretini sona erdiren Hamza Alaca, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşlar tarafından Adana Havalimanı'nda omuzlara alındı.

Mersinliler Dünya Şampiyonu Hamza’yı omuzlarda karşıladılar

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda 60 kilo erkekler serbest stilde Türkiye’nin 5 yıllık altın madalya hasretini sona erdiren Hamza Alaca'ya hemşehrileri Mersin'de özel karşılama yaptı. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından, Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’ndan Türkiye’ye altın madalya ile dönen milli sporcu Hamza Alaca, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda karşılandı. Dünya Şampiyonu Hamza Alaca’nın uçaktan inmesiyle beraber davullar çalmaya başladı. Havalimanında ailesi ve yakınlarıyla duygusal anlar yaşayan Hamza Alaca, "Çok duyguluyum. Anlatılmaz yaşanır, İstiklal Marşımızı dünyaya dinletmek çok büyük heyecan, çok gurur verici bir duygu. Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. Yarışmada atmosfer çok yüksekti. Hocalarımız da başaracağımıza inanıyorlardı. Rakiplerimi yenerek Allah’a şükür altın madalyayı ülkemize kazandırdım. Dünya şampiyonu olmayı da bekliyordum. Şampiyon olacağıma inanıyordum ve bana inanan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
BABA OCAĞINDA HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ
Baba Hasan Alaca ve anne Aysun Alaca da oğullarının başarısından dolayı gururlu olduklarını dile getirdi.
Şakirpaşa Havalimanı’ndan alınan dünya şampiyonu memleketi Tarsus’a götürüldü. Alaca burada kendisi için hazırlanan üstü açık otobüse bindirilerek Tarsusluları selamladı. Onlarca aracın oluşturduğu konvoyla beraber polis eskortları ve anonslar eşliğinde Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Huzurkent Mahallesi’nde ki baba ocağına götürüldü. Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonu Hamza Alaca’yı mahalleli havai fişeklerle ve sevinç gösterileriyle karşıladı.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi