Apple Çin'i de ele geçirmeye başladı! Panik havası hakim!

Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple, hem dünya genelinde hem de Çin’de fırtınalar estirmeye devam ediyor.

Apple Çin'i de ele geçirmeye başladı! Panik havası hakim!

Akıllı telefon kullanımına yönelik yapılan yeni bir araştırma, oldukça dikkat çekici sonuçları ortaya çıkarttı. Dünya genelinde Apple’a ve dolayısıyla da iPhone modellerine olan talep gözle görülen bir gerçek. Ancak özellikle gelenekleri ve milliyetçi duruşlarıyla bilinen Çin’de de Apple’ın kontrolü ele geçirmesi oldukça enteresan bir durum.

Yapılan son araştırmalara göre Apple, Çin’in en çok akıllı telefon satan markası olmayı başardı. Her ne kadar iPhone’ların Çinliler tarafından yoğun şekilde tercih edildiği bilinse de, yine de bu talebin markayı ilk sıraya çıkaracak kadar olduğu tahmin edilemiyordu. Öte yandan bu durumun ortaya çıkmasında tabi ki Huawei’nin kan kaybetmesinin payı da büyük.

Apple Çin'i de ele geçirmeye başladı! Panik havası hakim!

Öyle ki Çinli akıllı telefon üreticisi, 2020 yılına kadar ülkesinin en çok telefon satan markasıydı. Ancak Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan ambargo sonrası hızla dünya genelindeki pazar payını kaybetmeye başlayan Huawei, benzer bir süreci kendi anavatanında da yaşamak zorunda kaldı.

Pazar payının büyük kısmı Apple tarafından ele geçirilen Huawei’nin müşterilerini kendisine çeken bir diğer isimse ezeli rakibi Xiaomi oldu. Öte yandan Samsung’un da Çin pazarında önemli figürlerden biri olduğunu ancak Amerikalı teknoloji devi Apple’ın özellikle iPhone 13 serisiyle birlikte kontrolü tamamen ele geçirdiğini belirtelim.