Twitter sahte hesaplar için özel komisyon kuracak

Elon Musk, artık sahibi olduğu Twitter’ın, büyük içerik politikası değişikliklerine müdahale etmek için acele etmeyecek.

Twitter sahte hesaplar için özel komisyon kuracak

Musk, sosyal ağ için "çok çeşitli bakış açılarına" sahip üyelerden oluşan bir moderatör konseyi oluşturacağını duyurdu. Girişimci, konsey toplanana kadar herhangi bir "önemli" içerik karar veya yasak iptali olmayacağını söylüyor.

Musk, henüz konsey üyelerini belirlemedi veya konseyin oluşturulması için bir zaman çizelgesi sunmadı.

Tesla şefi, genel kuralları gevşetmek ve Donald Trump gibi insanlar üzerindeki kalıcı yasakları sınırlamak gibi Twitter'ın ılımlılık politikasında önemli değişiklikler yapma sözü verdi. Bununla birlikte, konsey planları Musk'ın yeni bir yaklaşımı uygulamak için biraz zaman alabileceğini ve en azından sorumluluğun bir kısmını devredebileceğini gösteriyor. Kısa süre önce, reklam verenlere, Twitter'ın, reklamların korkunç gönderilerle birlikte yayınlandığı "herkes için ücretsiz bir cehennem manzarası" olmayacağına dair güvence vermeye çalıştı.

Twitter sahte hesaplar için özel komisyon kuracak

Bu, Musk'ın tüm hızlı kararlardan kaçındığı anlamına gelmiyor ki daha ilk gününde politika başkanı Vijaya Gadde de dahil olmak üzere çok sayıda yöneticiyi kovdu. Musk'ın taban personeline korktuğu kadar çok kişiyi işten çıkarmayacağını bildirdiği söyleniyor. Tesla mühendislerinin, teknik revizyonlara yol açabilecek bir kod incelemesine yardımcı olduklarına inanılıyor.

Konsey geldiğinde, eleştirmenler onu yakından izliyor olacak. Muhafazakarlar uzun süredir Twitter'ı sağcı görüşleri susturmakla suçluyorlar ve sosyal ağları daha fazla içerik taşımaya zorlayan eyalet yasalarını yürürlüğe koyacak kadar ileri gittiler. Ancak diğerleri, iddiaları reddetti ve nefret söyleminin ve yanlış bilginin ilgi görmesini önlemek için güçlü bir ılımlılığın gerekli olduğunu iddia etti. Bir moderasyon paneli teorik olarak tartışmanın her iki tarafını da ele alır, ancak etkinliği bu aşamada belirlenmekten çok uzaktır.