Bitcoin için endişelendiren açıklama: "Geleceği yok"

Bir süredir kripto paralar camiasında yaşananlar herkesin gündeminde diyebiliriz. Suların asla durulmadığı kripto para camiasında deprem etkisi sürüyor.

Bitcoin için endişelendiren açıklama: "Geleceği yok"

Kripto para borsasında yaşanan düşüşlerin ardından Bitcoin hala kayıplarını toparlayamaz halde. Bir ara 30 binin altına düşen öncü kripto para birimi ardından kendini toplayarak 30'un üstüne atmıştı. Şimdi ise öncü kripto para birimi tekrar 30'ların altında işlem görmeye başladı.

Bitcoin kayıplarını toplayamaz hale gelmişken piyasada yön arayışı da son hız devam ediyor. TerraUST krizi ve Fed etkisiyle büyük düşüş yaşayan Bitcoin yatırımcılarına ciddi kayıplar sundu. Bitcoin'de yaşanan düşüşün ardından diğer kripto para birimlerinde de düşüşler devam etti.

Bitcoin için endişelendiren açıklama: "Geleceği yok"

Bitcoin için endişelendiren açıklama: "Geleceği yok" - Resim : 1

Geçtiğimiz yıl 100 binlere koşan Bitcoin son dönemlerde hafta içinde 24.500 dolara kadar gerilemişti. Ethereum ise 2.073 dolar civarlarındaki seyrine devam ediyor. Hafta içinde TerraUST krizi ve Fed etkisiyle büyük düşüş yaşayan Bitcoin bugün 30 bin doların üzerinde işlem görmeye başladı. Ancak öncü kripto para birimi Bitcoin hafta içinde 24.500 dolara kadar gerilemişti. Ethereum ise 2.073 dolar civarlarında stabil bir çizgide.

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried yatırımcıları endişenlendirecek bazı açıklamalarda bulundu. CEO, Bitcoin'in bir ödeme ağı olarak geleceği olmadığını savundu. FTX CEO'su Bankman-Fried, "Bitcoin ağı bir ödemeler ağı değil ve büyüyen bir ağ değil" diye konuştu. Bankman-Fried, Bitcoin'i verimsiz olmakla eleştirdi.

Piyasadaki deprem Bitcoin sevdalısı El Salvador’a da pahalıya patladı. Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin kripto sevgisi ülke ekonomisine zarar verdi.