Google yeni mesaj uygulaması ile Apple'ı şok edecek

Google, RCS mesajlaşma protokolünün benimsenmesini kolaylaştırabilmek için Mesajlar uygulamasındaki yeni, yakın tarihli ve yakında yapılacak değişiklikleri ayrıntılı olarak açıkladı.

Google yeni mesaj uygulaması ile Apple'ı şok edecek

Apple şefi Tim Cook kısa süre önce, şirketin 'yeşil balonlar' mesajlaşma deneyimini yakın zamanda düzeltme planı olmadığını, ancak Google'ın özellik eklemelerinin iOS ve Android arasındaki mesajlaşma birlikte çalışabilirliğini iyileştirdiğini açıkça belirttmişti. Bu yılın başlarında, Mesajlar uygulaması için iMessage tepkilerini emoji olarak göstermesine izin veren bir güncelleme yayınladı. Daha yakın zamanlarda, iPhone kullanıcılarından gelen SMS metinlerine emoji tepkileriyle tepki verme özelliğini de başlattı.

Meşgul grup sohbetlerinde gezinmeyi kolaylaştırmak için, uygulama yakında kullanıcıların RCS etkinleştirildiğinde bireysel mesajlara yanıt vermesine izin verecek. Bu, önümüzdeki haftalarda yayılmaya başlayacak. Google, Sesli Mesaj Kopyalama özelliğine erişimi de genişleterek Pixel 6, Pixel 6A, Pixel 6 Pro, Samsung Galaxy S22 ve Galaxy Fold 4'e sahip kişilere bunun yerine sesli mesajın içeriğini okuma seçeneği verdi. Bu özellik, makine öğrenimini kullanarak sesli mesajları otomatik olarak metne dönüştürüyor ve daha önce yalnızca Pixel 7 ve Pixel 7 Pro için mevcuttu.

Google yeni mesaj uygulaması ile Apple'ı şok edecek

Bir başka yeni özellik de, doğrudan Mesajlar uygulamasından hatırlatıcı eklenmesi. Doğum günleri ve yıldönümleri için hatırlatıcı ayarlayan kullanıcılar, uygulamayı açtıklarında bir bildirim alacaklar. Buna ek olarak, uygulama artık önemli bilgileri takip etmek veya Meet aramalarını planlamak ve uygun olduğunda Takvim etkinlikleri oluşturmak için bir mesaja "yıldız eklenmesini" önerecek.

Google ayrıca Mesajlar'a uygulama içi bir YouTube oynatıcı verdi, böylece kullanıcılar platformdaki bir videoya bağlantı gönderdiğinde kullanıcılar uygulamadan çıkmak zorunda kalmayacaklar. Kullanıcıların bazı ülkelerde uygulama içinden Arama ve Haritalar'daki işletmelerle sohbet etmesine olanak tanıyan özelliği de test ediyor.

Son olarak Google, "bugünün modern mesajlaşma deneyimini daha iyi yansıtmak" ve Google'ın diğer uygulamalarıyla daha iyi uyum sağlamak için Mesajlar, Telefon ve Kişiler simgelerini de güncelliyor.