Tesla herşeye rağmen kar oranını arttırdı!

Tesla, "hammadde maliyet enflasyonu", devam eden bileşen kıtlığı ve üçüncü çeyrekte güçlenen bir dolar ile eşleştirilmiş artan nakliye maliyetleriyle karşı karşıya kaldı ve bunların tümü üç aylık gelirini tüketti.

Tesla herşeye rağmen kar oranını arttırdı!

Yine de EV otomobil üreticisi, fabrikalarının her birinde üretim rekorları kırmayı başardı. Şirketin ayın başında yayınlanan üç aylık üretim raporuna göre Tesla, üçüncü çeyrekte 365.923 araç üretti ve 343.830 teslim etti.                    

Otomotiv satışlarından elde edilen gelir, geçtiğimiz çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre %55 artışla 18.69 milyar dolara ulaştı ve bu, şirketin daha yavaş ikinci çeyreğinde kaybettiği ivmeyi geri kazanmasına yardımcı oldu. CNBC raporlarına göre Tesla hisse senedi değerleri, bu raporun yayınlanmasından bu yana %17’den fazla düştü ve Tesla'nın kazançlarının açıklandığı çarşamba günü piyasanın kapanmasından bu yana %5’ten fazla düştü.

Tesla herşeye rağmen kar oranını arttırdı!

Q3 ayrıca Tesla'nın AI Direktörü Andrej Karpathy'nin şirketin ADAS geliştirmesine liderlik eden yarım on yılın ardından şirketten ayrıldığını gördü.

Bu en son kayıplara rağmen, Tesla CEO'su Elon Musk yatırımcı çağrısı sırasında yaptığı açıklamada, Tesla'nın kârını geçen yıla göre ikiye katlayarak 3.29 milyar dolara çıkardığını söyleyerek "destansı bir yıl sonu yaşayacağız gibi görünüyor" dedi. "4. çeyrek için mükemmel bir talep var ve bunun için ürettiğimiz her aracı satmayı umuyoruz.”

            Tesla, önümüzdeki birkaç yıl içinde yıllık %50 araç satış artışı hedefliyor. 2021'de Tesla yaklaşık 936.000 araç teslim etti ve 2022'de bugüne kadar 908.573 araç teslim etti. Dolayısıyla, Autoblog'un belirttiği gibi, %50 büyüme hedefine ulaşmak için şirketin bu yıl toplamda yaklaşık 1,4 milyon araç satması gerekecek, bunların 490.000'i 4. çeyrekte geliyor. Tesla, Semi'nin teslimatlarına Aralık ayından itibaren başlama taahhüdünde de bulundu. Musk, "Fabrikalar tam hızda çalışıyor ve yaptığımız her arabayı teslim ediyor ve işletme marjlarını güçlü tutuyoruz" dedi.