Galaxy A serisi bir kamerasına veda ediyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kullanıcıların beklentilerinde yaşanan değişiklikleri fırsat bilerek Galaxy A serisinin kamera yapısını yeniden tasarlıyor.

Galaxy A serisi bir kamerasına veda ediyor

Akıllı telefonların günden güne gelişmesiyle birlikte, bu cihazları tercih edenlerin en büyük beklentisi güzel fotoğraf ve video çekme kabiliyeti haline geldi. Bununla birlikte kullanıcıların beklentilerinin de dönem dönem değiştiğini söylemek gerek.

Yakın zamana kadar derinlik efekti verilmiş fotoğraflar son derece popülerken, artık yavaş yavaş kullanıcılar bu efektlerden vazgeçmeye başladı. Yaptığı araştırmalar sonucunda, sosyal medya fotoğrafçılığı olarak tabir edilen alışkanlıklarda, git gide daha az derinlik efektine başvurulduğunı anlayan Samsung, fırsat bu fırsat diyerek Galaxy A serisinden derinlik kamerasını çıkarmaya karar verdi.

Galaxy A serisi bir kamerasına veda ediyor

Mevcut düzende, bu telefonlarda 4 farklı kamera bulunuyordu. Ana kamera, ultra geniş açılı kamera, makro kamera ve derinlik kamerasından oluşan bu yapıda artık derinlik sensörü bulunmayacağı için, piyasaya yeni sürülecek modellerde de 3 lensin yer alacağı belirtiliyor.

Tabi Güney Koreli teknoloji devinin bu hamleyi yapmasının en önemli nedeni ciddi bir maliyet avantajı yaşamak. Öyle ki şirket her ne kadar henüz bu senenin verileri tamamlanmasa da Samsung, 2022 yılında Galaxy A serisi cihazlarından en az 50 milyon satmış olacak. Gelecek yıl bu sayının 60 milyon adetin üzerine çıkması bekleniyor ki bu da yeni seride eksiltilen bir sensörün şirketi 60 milyon sensör maliyetinden kurtaracağı manasına geliyor.