Nebil Özgentürk Kimdir?

Nebil Özgentürk Belgeselci kimliği ve “Bir Yudum İnsan” programı hafızalarda yer eden gazetecidir. Gazetecilik dışında yazar, program yapımcı ve belgeselci kimlikleri ile de tanınır. Gazetecilik ile ilgili merak edilen soruların cevaplarını www.cevapla.tv  adresinde bulabilirsiniz. 

1994'ten beri Bir Yudum İnsan programı ile sanat, spor, siyaset gibi birçok alanda tanınmış isimlerin hayatlarını ele almış ve bilinmeyen yönleri ile inceleyip, insanların karşısına çıkarmaya çalışmıştır.

Muhabirlik yaptığı dönemlerin ardından uzun süre Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır.

Televizyon izleyicilerinin hafızasına Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu ve Sunay Akın ile atv kanalında yaptıkları Yaşamdan Dakikalar adlı program ile yerleşen Özgentürk, ayrıca Türkiyenin Hatıra Defteri, Sanatımızın Hatıra Defteri, Basının Kısa Tarihi, Asırlık Yüzler, Biz kültür yolcuları,, Gazinin Son Tanıkları Anlatıyor, Cumhuriyet Kuşağından 2000'lere Ses, Eski Ankara Adliye Sarayı Belgeseli "Yargıdan Türkülere", Cumhuriyetin Kanatlarında Bir Girişimci "Asım Bey", YTONG'la Örülen Yıllar, Bir Yudum Türkiye, Olimpiyat "Atina'dan Pekin'e Uzun İnce Bir Yol", Markalar Şehri Bursa, Güleryüzlü Bir İzmir Şarkısı, Bir Adana Masalı gibi çok sayıda belgesele de imza atmıştır. 

Nebil Özgentürk bütün sorularınıza Cevapla.TV aracılığı ile cevap veriyor.

BAZI YAZILARI
TÜM YAZILARI