İmamoğlu CHP'nin ideolojisini de mi değiştirecek? Kübra Par yazdı

Ekrem İmamoğlu CHP’nin 100. yılı için Cumhuriyet Gazetesi’nde bir yazı kaleme almasına dair değerlendirmelerde bulunan Kübra Par, Ekrem İmamoğlu'nun değişim politikasını yorumladı.

İmamoğlu CHP'nin ideolojisini de mi değiştirecek? Kübra Par yazdı

Cumhuriyetin 100. yılı için Cumhuriyet Gazetesi'nde yazı kaleme alan Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim' mesajını değerlendiren TV100 yazarı Kübra Par, değişimden kastı ne dediği İmamoğlu için 'çarpıcı bir yol haritası ortaya koyabilmiş değil' ifadelerini kullandı. 

Par ayrıca 'Kılıçdaroğlu 12-13 seçim kaybetmiş olsa da şu bir gerçek ki CHP’yi değiştirdi. Ulusalcıları tasfiye etti. Muhafazakâr kesimle kavgalı katı laiklik anlayışını yumuşattı. Kürtlerle barıştı. HDP ve sol ile yakınlık kurdu. Dış politikada ABD ve Batı çizgisine yaklaştı. CHP’yi tam manasıyla liberal demokrat bir parti çizgisine çekmeye çalıştı.' yorumunda bulundu. İşte Kübra Par'ın yazısının baz bölümleri: 

ADAY DEĞİL SİSTEM ÖNEMLİ!

AK Parti tabanında karşılığı kalmamış siyasi figürlerle dost olmanın muhafazakar seçmeni CHP’ye getiremeyeceği gerçeğini görmedi. Ve seçimi kaybetti. Aslında bu seçimde sadece Kılıçdaroğlu kaybetmedi, “Aday değil sistem önemli. Halk otoriterlikten sıkıldı” diye düşünen liberal demokratlar da kaybetti.

PEKİ İMAMOĞLU DA REALİST Mİ?

Peki İmamoğlu da realist mi? Değişimden söz ederken CHP’nin ideolojisini de değiştirmek gibi  bir niyeti var mı? Yükselen milliyetçi dalgayı karşısına mı alacak yoksa yanına mı? HDP konusunda nasıl bir politika izleyecek?

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’
Audi A8 ve Ali Erbaş Audi A8 ve Ali Erbaş
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi