Elif Çakır: Büyük devlet, güçlü devlet… İşte, böyle devlet...

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır, "Büyük devlet, güçlü devlet… İşte, böyle devlet..." başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteoku.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Elif Çakır'ın yazısı:

Maraş’ta meydana gelen, kendisiyle birlikte 10 ilimizde taş üstünde taş bırakmayan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin “bu gece son bir asırda yaşanan 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle” sarsıldığını ve “can kaybının nereye yükseleceğini” bilmediklerini söyledi.

Sayın Erdoğan haklı, nitekim ülkemizin saygın deprem bilim adamları da Maraş’ta meydana gelen depremin 1939 depreminden sonraki en büyük felaket olduğunu söylüyorlar.

Evet, öyle büyük bir felaketle karşı karşıyayız ki bu defa iktidar yöneticilerinin “acımız büyük, üzüldük, yaraları saracağız, devlet tüm kurumlarıyla hareket geçmiştir” laflarıyla geçiştirilmeyecek, ayaklarına giydikleri botlarla, başlarına geçirdikleri AFAD şapkalarıyla deprem bölgesinden verecekleri fotoğraflarla geçiştiremeyeceği bir felaket.

Kimse kalkıp yeri ve zamanı değil aklı vermeye, parmağı sallamaya kalkışmasın. Ama şu soruları evet, şimdi sormamız gerekiyor.

Maraş’ta deprem olması devlet yetkilileri için sürpriz miydi...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı