Ahmet Taşgetiren: Bir travmanın etrafında...

Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, "Bir travmanın etrafında..." başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteoku.com üzerinden okuyabilirsiniz.

İşte Ahmet Taşgetiren'in yazısı:

Türkiye “6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı” olayı ile çalkalanıyor. Olayın bir tarikat ile ilgilendirilmesi, hadiseyi çok daha keskin bir boyuta taşıyor.

Tepki vermeyen bir siyasi lider kaldı mı, diye bakıyorum, ben bu yazıyı yazdığım sırada henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ya da bu konuda hassasiyet göstermesi çağrılarına muhatap olan Emine Erdoğan’dan bir tepki – değerlendirme gelmemişti.

Muhtemel ki onların suskunluğu da, konunun açığa çıkmasını beklemeleri sebebiyledir, yoksa olayı herhangi bir sebeple tolere edeceklerini düşünmek haksızlık olur.

Olay bu şekliyle vahimden öte bir mahiyet taşıyor.

-Nasıl olabilir, 6 yaşındaki bir çocuk nasıl evlendirilebilir, buna hangi dini yaklaşım cevaz verebilir, insanlık nerede, tarikatlarda bu iş böyle mi oluyor, gibi tepkilerin tamamı normal insani reflekslerdir.
Konu tabii olarak medyatik oldu.

Kendi hesabıma söylemek isterim: İnsan önce mesafeli davranıyor bu tür iddialara. “Acaba buradan yola çıkılıp din karşıtı bir atmosfer mi yaratılacak?” kaygısı taşıyor. Çünkü o da Türkiye’nin gerçeği ne yazık ki.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!