Ercan Ezgin Kimdir?

1975 yılı Diyarbakır Merkez Doğumlu. İlk,orta ve liseyi Diyarbakır’da okudu. Evli 3 çocuk babası. 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden dereceyle mezun oldu. 1995 yılında Almanya’da Heidelberg Üniversitesinde 1 yıl İktisat eğitimi aldı. Dokuz Eylül Üniversitesinde girdiği sınavlar neticesinde Özel hukuk alanında Yüksek lisans yapma hakkı kazandı.

Diyarbakır’dan 25 ve 26.dönem Ak Parti Milletvekili Aday adayı oldu. Toplumsal barışa katkı sunmak amacıyla Çözüm Süreci Sivil İnisiyatifi ( ÇÖZÜMDER) derneğini kurup, Kurucu Genel başkanlığını yapıyor. Birçok ilde konferans ve Paneller düzenledi. Başkanlık sistemini destekler birçok makalesi gazetelerde yayınlandı. TÜRKİYEDE CHARLİE HEBDO karikatürüne hassasiyet gösterip, ilk yasağı MAHKEME KARARIYLA DİYARBAKIR'DAN getirtti.

- Yerel Yönetimler konulu Siyaset akademisinde yazılı yarışma sınavında "90 TAM puanla Türkiye 2. Oldu.
2003 yılında Hakimlik yazılı sınavında TÜRKİYE DERECESİ Yaptı.
-2003 yılında beri serbest avukatlık yapmakta.
-Orta ingilizce ve Almanca bilmekte. Değişik tarihlerde Anayasa ve Ceza kanunun bazı maddeleriyle ilgili raporlama çalışmaları oldu.
-TCK ve CMK konularında 6 adet sertifikası vardır. Milat ve Özgür Haber Gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta. Protokol dergisinde makale yazmakta.

BAZI YAZILARI
TÜM YAZILARI