Elon Musk hakkında beklenmedik Twitter çıkışı!

Rapora göre Elon Musk, anlaşmadan sonra Twitter'ın geçici CEO'su olabilir

Elon Musk hakkında beklenmedik Twitter çıkışı!

CNBC muhabiri David Faber’ın haberine göre, Elon Musk'ın Twitter’ın satın almaa işlemleri tamamlandıktan sonra geçici olarak CEO rolünü üstlenmesi bekleniyor. Faber, Musk'ın devralma için olası fon sağlayıcılara yaptığı sunumlarda bu planları detaylandırdığını söylüyor.

Musk, anlaşma tamamlandıktan sonra şirketin üst düzey yöneticisine ne olacağıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Henüz beş aydır görevde olan şu anki Twitter CEO'su Parag Agrawal’in işte kalma umutları da belirsizliğini koruyor.

Elon Musk hakkında beklenmedik Twitter çıkışı!

 Musk'ın aynı zamanda CEO olduğu Tesla ve SpaceX'e olan taahhütleri ile birlikte, büyük teknoloji gözlemcilerinden Twitter'daki en üst rolü devretmek zorunda kalacağına dair spekülasyonlar vardı. Fakat şimdi bu söylenti gerçek olabilir gibi görünüyor.

Reuters, geçen hafta bir kaynaktan Musk'ın şimdiden yeni bir CEO seçtiğini duyduğunu haberleştirmişti. Fakat bu sabah, büyük bir Twitter yatırımcısı olan Suudi Prens Alwaleed bin Talal, özelleştiğinde Musk'ın “Twitter için mükemmel bir lider” olacağını yazdı.

Faber, daha önce Kasım ayında Jack Dorsey'in Twitter'ın CEO'luğundan ayrılacağı haberini vermişti, bu yüzden Twitter dünyasında açıkça iyi kaynaklara sahip. Elbette işin içinde Musk olduğu için planların anında değişmesi her zaman mümkün. Örneğin Musk'ın geçen ay Twitter'ın yönetim kuruluna katılması beklenirken  geri çekildi ve şimdi tüm şirketi devralıyor.

Twitter geçen hafta Musk'ın 44 milyar dolarlık devralımını kabul etmişti. Bu sabah Musk, 7 milyar dolardan fazla yeni fon açıkladı.