Milyonların gözü kulağı gelecek zamda... En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli maaşlarına gelecek zammı bekliyor. Peki SSK ve Bağ-Kur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Kulislerde konuşulan bomba rakam uzman isim duyurdu. İşte ayrıntılar...

Milyonların gözü kulağı gelecek zamda... En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? - Resim: 1

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 7.500 TL olan taban maaşlarının artırılması için çalışmalar başladı. Faruk Erdem, Yeni Asır'daki yazısında milyonları ilgilendiren önemli detaylar aktardı.

Milyonların gözü kulağı gelecek zamda... En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? - Resim: 2

Milyonlarca emekli zam bekliyor. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzmanlardan çeşitli tahminler gelirken Faruk Erdem'in yazısı dikkat çekiyor:

Milyonların gözü kulağı gelecek zamda... En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? - Resim: 3

AK Parti'nin önümüzdeki günlerde yasa teklifini sunması bekleniyor. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Ocak zamları yaklaşırken taban maaş artışı ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Seçimlerden önce 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkartılan taban maaşın yeniden artırılması gündemde.

Milyonların gözü kulağı gelecek zamda... En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? - Resim: 4

Bunun için yasa değişikliği gerekiyor

AK Parti'de bu yasa değişikliği için hazırlıklar sürüyor. Emeklinin zamlı maaşını alması için yasanın yılbaşından önce çıkması gerekiyor. Bu nedenle AK Parti önümüzdeki haftalarda en düşük emekli maaşını artıran yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunacak.