Aydın'da pamuk ve mısır üreticileri desteklemelerinin ödenmesini bekliyor

NAZİLLİ Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu, pamuk ve mısır desteklemelerinin ödenmemesi sebebiyle üreticilerin ekim için taraya gidemediğini belirtti.

Aydın'da pamuk ve mısır üreticileri desteklemelerinin ödenmesini bekliyor

NAZİLLİ Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu, pamuk ve mısır desteklemelerinin ödenmemesi nedeniyle çiftçinin ekim için taraya inemediğini belirterek; "Yerel seçimler öncesi ödeme listeleri askıya çıkarılacağı belirtilen pamuk ve mısır desteklemelerinin gecikmesi nedeniyle çiftçi zor durumda kalmıştır” dedi.

Nazilli Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu, devlet desteklemelerinin gecikmesi nedeniyle ovaya inen çiftçinin zor günler yaşadığını söyledi. Yörükoğlu; “Yerel seçimler öncesi ödeme listeleri askıya çıkarılacağı belirtilen pamuk ve mısır desteklemelerinin gecikmesi nedeniyle çiftçi zor durumda kalmıştır. Mayıs ayının ortalarına geldiğimiz bugünlerde bırakın destekleme ödemesini, dosyaların işlenip icmal listelerinin askıya dahi çıkmadığını görüyoruz. Bu tür ödemeler seçimlerde malzeme olarak kullanılmamalıdır. Mazot gübre ilaç ve tohum da harcama yoğunluğu yaşayan çiftçi, alacağı pamuk ve mısır destekleme ödemeleri ile biraz nefes alacak. Bir an önce ödemelerin yapılması gerekiyor” dedi.

Mazot, gübre ilaç ve tohum girdilerinin yüzde 100 arttığını, bu yüzden Türkiye çapındaki tüm alanlarda 4 milyon dekar üretim azalmasının yaşandığını söyleyen Yörükoğlu, “Çiftçinin olmazsa olmazı üretimde kullanılan ana maddeler üzerindeki KDV oranlarının düşürülmesidir. Mutlaka bunların sübvanse edilmesi gerekiyor. Tarımdaki üretim artışı tüm sektörleri etkileyecektir. Çiftçinin rahat üretim yapabilmesi için cebinin rahat olması gerekir. Pamuk pirim dosyalarının bir an önce sisteme girilip askıya çıkarılmasını bekliyoruz. Bu işlem bugün başlasa bile icmallerin yapılıp askıya çıkarılması, itiraz süresi, bakanlık onayı, derken en az bir ay geçecektir. Bölge milletvekillerinden konuyla ilgili destek bekliyoruz” dedi.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...