BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.476,84
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmaniye'de açıkladı! Depremde son durum; can kaybı 16 bin 170 oldu

Deprem bölgesine giden Erdoğan, bugün Gaziantep'ten hemen sonra Osmaniye'de incelemelerde bulundu. Erdoğan, burada yaptığı açıklamada depremde ölü ve yaralı sayısına ilişkin son durumu paylaştı. Erdoğan, "hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralanan vatandaşlarımızın sayısı 64 bin 194" dedi.

Abone ol

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremin ardından 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çarşamba günü deprem bölgesine giden Recep Tayyip Erdoğan bugün, incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep'in ardından Osmaniye'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler için kurulan çadırları ziyaret ederek, vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vatandaşlarla bir araya geldikten sonra konuşan Erdoğan depremde yaralı ve ölü sayısına ilişkin son durumu paylaştı. Buna göre depremde can kaybı 16 bin 170'e, yaralı sayısı 64 bin 194'e yükseldi.

Osmaniye'de kaç kişi öldü?

Erdoğan, "Osmaniyemiz de depremde yıkım olan şehirlerimizden bir tanesidir. Şu an itibariyle depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralanan vatandaşlarımızın sayısı 64 bin 194... Yıkılan bina sayısı da 6 bin 444. Osmaniye'de ise 326 bina yıkılmış, 877 vatandaşımız vefat etmiştir." dedi.

Devletin tüm kurumları ile sahada olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: "Milletimiz devletiyle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, uluslararası yardım ekipleri, gönüllüler, imkanı olan herkes arama kurtarma yardım çalışmalarına destek veriyor...

"Vatandaşımız biliyor"

Maruz kaldığımız felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez bazı gecikmeler, eksiklikler de yaşanabiliyor. Vatandaşımız devletin tüm imkanları ile deprem bölgesinde olduğunu biliyor...

Doğrudan ve dolaylı katkılarıyla sayıları yüz binlerle ifade edilebilecek kişi yardım çalışmaları ile ilgili süreçlerde görev alıyor. Ülkemizin dört bir yanından gereken her türlü ekip ve araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir.

OHAL ilanı

Afet bölgesi ilanından, şu anda parlamentomuzda olağanüstü hal kararına kadar tüm adımları attık. Öyle zannediyorum ki bir saat içerisinde de parlamento kararını verecektir"

"1 yıl içerisinde konutların inşasını gerçekleştireceğiz"

Öte yandan Erdoğan, "İnşallah bir yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz ve bu geçiş sürecinde de onar bin lira depremzedelere destek veriyoruz." diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Felaketi yaşayalı 82 saat oldu! Depremin merkezi görüntülendi: İşte Kahramanmaraş'ta son durum
Foto Galeri Felaketi yaşayalı 82 saat oldu! Depremin merkezi görüntülendi: İşte Kahramanmaraş'ta son durum Galeriye Gözat