ABD'den Çin'e bir yaptırım daha: 200 milyar dolarlık Çin malına ek vergi

ABD, Çin'den ithal edilen toplam 200 milyar dolar değerindeki aralarında Çin'in en büyük tarım ürünü pirinç ile en büyük sanayi ürünlerinden tekstil ürünlerinin de yer aldığı toplam altı bin tür ürüne 24 Eylül'den itibaren ek gümrük vergisi getiriyor.

ABD'den Çin'e bir yaptırım daha: 200 milyar dolarlık Çin malına ek vergi

 ABD, Çin'den ithal edilen toplam 200 milyar dolar değerindeki ürünlere 24 Eylül'den itibaren ek gümrük vergisi uyguyaşacağını açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, yeni gümrük vergisi uygulamasının Çin'in "sübvansiyonlar ve bazı sektörlerde faaliyet göstermek isteyen yabancı şirketlere yerli ortak alma zorunluluğu gibi haksız ticari uygulamaları" nedeniyle getirildiğini söyledi.
Trump, "Yapılması gereken değişikliklerin türü konusunda çok açık olduk ve Çin'e bize daha adil davranması için her türlü fırsatı verdik. Ancak şu ana kadar Çin uygulamalarını değiştirme niyeti göstermedi" dedi.
Aralarında Çin'in en büyük tarım ürünü pirinç ile en büyük sanayi ürünlerinden tekstil ürünlerinin de yer aldığı toplam altı bin tür ürüne ek gümrük vergisi getiriliyor. Ek gümrük vergileri ilk aşamada yüzde 10 olarak uygulanacak ve 2019 yılı başından itibaren yüzde 25'e yükseltilecek.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi