15 milyon emekliye yüzde %40 zam! En düşük emekli maaşı 10 bin TL’yi geçecek

Emekliye maaş zammı müjdesi akşam saatlerinde geldi. Yeni açıklama yapıldı 15 milyon emeklinin maaşını %40 zam geliyor. Bu zam sonrası en düşük emekli maaşı 10.000 TL'yi geçecek.

15 milyon emekliye yüzde %40 zam! En düşük emekli maaşı 10 bin TL’yi geçecek

Seçim sonrası yeni kabininde belli olması ile beraber gündem emekli maaş zammı haline dönüştü. Hem emekli maaşlarına hem de bayram ikramiyesine yapılacak olan artış 15 milyona yakın vatandaş tarafından heyecanla bekleniyor. Bu akşam saatlerinde emekli maaş zammı ile ilgili yeni açıklama geldi. Emekliler bu habere çok sevinecek çünkü en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye geçiyor. Emekliye %40 zam geliyor milyonların maaşı değişiyor. Emekli maaş zammı son dakika haberleri ve detaylar haberimizde…

Emekli maaş zammıyla ilgili yeni gelişmeler meydana geliyor. Mayıs ayı enflasyon verileri açıklandığı vakit maaşın yüzde kaç artacağına dair fikir de oluşmaya başladı. Buna göre en düşük maaşın 9200 TL olması bekleniyor.

TÜM EMEKLİLERE REKOR ZAM GELİYOR

Temmuz ayı itibarıyla emekli maaşlarının yüzde kaç artacağı merak konusu haline geldi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ne kadar ödeme alacak? Öte yandan EYT'lilerin de maaş zamlarını araştırdığı biliniyor. Enflasyon verileri bizlere güncel bilgileri aktaracaktır.

Emekli maaşlarında kademeli bir artış olacağına dair çeşitli iddialar ortaya atılmaktadır. Maaş aralığına bağlı olarak emekli maaşlarında farklı oranlarda artış sağlanacağı konuşulurken, enflasyon verileri de hesaplamalara dahil edilmektedir. Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarına ait enflasyon rakamları üzerinden yapılan hesaplamalar da yoğun bir şekilde araştırılmaktadır.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon rakamlarını son olarak açıkladı. Buna göre, TÜFE'deki değişim oranları mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 15,26, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,72 olarak gerçekleşti. Bu verilere dayanarak, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık zam oranı yüzde 15,26 olarak hesaplandı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Bu sorunun cevabı da enflasyon verileriyle belirleniyor. Bazı iddialara göre, emekli maaşları 10-15 bin lira arasında olanlara yüzde 45, 15-20 bin lira arasında olanlara yüzde 40 ve bu tutarın üzerindekiler için yüzde 35 oranında zam yapılacağı konuşulmaktadır. Ancak, beş aylık enflasyon verilerine dayanarak yapılan hesaplamalara göre en düşük emekli maaşı 8.644 TL olacak şekilde belirlenmiştir. Haziran ayı enflasyon rakamları henüz açıklanmadığı için, kesin maaş zammı hesaplamaları, en düşük emekli maaşı da dahil olmak üzere milyonlarca emekli için netleşmemiştir. Bununla birlikte, en düşük emekli maaşının temmuz ayında 9.000 TL'nin üzerinde olması beklenmektedir.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI 2023

Bu bilgiler ışığında emekli maaşlarının temmuz ayında ne kadar artacağına dair öngörülerde bulunmak mümkün olabilir. Ancak kesin sonuçlar için Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması gerekmektedir. Emekli maaşları, genellikle enflasyon oranlarına göre güncellenir ve bu nedenle enflasyon verileri büyük önem taşır.

Emekli maaşlarında yapılan artışlar, farklı gelir gruplarına göre farklı oranlarda gerçekleşebilir. Bu şekilde, daha düşük maaş alan emeklilere daha yüksek oranda zam yapılırken, daha yüksek maaş alan emeklilere daha düşük oranda zam yapılabilir. Bu kademeli artışlar, emekli maaşlarının daha adil bir şekilde dağıtılmasını hedefler.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı