Ünlü ekonomist Vaclov Klaus: Avrupa'nın pempe devrime ihtiyacı var

Çekya’nın ikinci Cumhurbaşkanı olan ekonomist Vaclav Klaus, The Washington Times’a yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıl önceki ismiyle Çekoslovakya’nın kadife devrimi gibi Avrupa’nın da köklü bir sistematik değişikliğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Ünlü ekonomist Vaclov Klaus: Avrupa'nın pempe devrime ihtiyacı var

Çek Cumhuriyeti’nin ya da resmi adıyla Çekya’nın ikinci Cumhurbaşkanı olan ekonomist Vaclov Klaus, Avrupa’nın bu defa küreselciler, çok-kültürlükçüler ve Avrupa Birliğinin açık sınır dayatması ve egemenlik hakları prensibini ezmesinden yeniden kurtarılması gerektiğini söyledi.
Çekya’nın ikinci Cumhurbaşkanı olan ekonomist Vaclav Klaus, ABD Başkanı Donald Trump’ın başkan seçilmesinin de ABD’nin siyasi sisteminin ihtiyaç duyduğu bir şok olduğunu söyledi.
Brexit devrinden çok daha önce milli kimlik ve sınır güvenliğinin erdemlerini savunan Klaus, The Washington Times’a yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıl önceki ismiyle Çekoslovakya’nın kadife devrimi gibi Avrupa’nın da köklü bir sistematik değişikliğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Klaus, diğer Avrupa ülkelerinin de Brexit’te olduğu gibi İngiltere’yi takip etmeleri için halk oylamasının yanı sıra Macaristan, Polonya, İtalya, Avusturya, İsveç, Hollanda, Fransa ve Almanya gibi ülkelerdeki birlik karşıtı siyasi hareketlerin başarıya ulaşma şansının zayıf olduğunu dile getirdi.
Klaus, "Avrupa’nın bizim 1980’de yaptığımız gibi bir kadife devrime ihtiyacı var” dedi.
Klaus, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve ulus devlet kavramını ortadan kaldırarak etnik çoğunluklu sınırsız bir Avrupa isteyen diğer liderleri eleştirdi. Klaus, “Biz reformlarla ilgilenmiyoruz. Biz kökten bir sistem değişimiyle ilgileniyoruz” diye konuştu.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar
Seçime giderken... Seçime giderken...
DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak
Teşekkürler Teşekkürler
‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler