Türk TIR'ları 10 gündür Tacikistan sınırında bekletiliyor

Türkmenistan, silah, uyuşturucu madde ve diğer ticareti yasaklanmış maddelerin kaçakçılığıyla etkin mücadele adı altında Tacikistan’a teslim edilecek Türk ihraç yüklerinin geçişlerine izin vermiyor. 150’den fazla TIR 10 günü aşkın süredir Türkmen sınır kapılarında bekletiliyor.

Türk TIR'ları 10  gündür Tacikistan sınırında bekletiliyor

Bu konuda şu an için temin edilen resmi bilgi, 'bölgede yaşanan siyasi-güvenlik krizleri nedeniyle artmakta olan silah, uyuşturucu madde ve diğer ticareti yasaklanmış maddelerin kaçakçılığıyla etkin mücadele için sınır noktalarındaki gümrük kontrollerinin sıkılaştırılmasına yönelik tedbirlerin alınmakta olduğu' yönünde. Ayrıca, Türkmen tarafının uygulamalarının, bir süre daha devam edebileceği değerlendiriliyor.

Türkmenistan’ın Tacikistan’a teslim edilecek yüklere ilişkin yaptırımlarının bir an evvel son bulması ve taşımacıların sınır kapılarında yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için tüm resmi girişimlerin yapıldığını söyleyen Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Recai Şen, "Yaptığı liman, otoyol, demiryolu, köprü ve havalimanı yatırımları ile ulaştırma ve lojistik alanında altyapısını mükemmele yaklaştıran ve Orta Asya Lojistik Merkezi olma potansiyeline sahip olan Türkmenistan’ın, bu ülkeye gidecek veya bu ülkeden transit geçecek yükler için bu haksız uygulamaları manidar bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

 Türk taşımacılarının, Türkmenistan’ın ardı ülkelerine ulaşımda alternatif güzergâhı olduğunu da belirten Şen, "Türkmenistan’ın son yıllarda yaptığı lojistik merkez olma yolundaki yatırımları ve hedefleri ile çelişen bu tür uygulamalara son verilmesini ve Türkmenistan sınır kapılarında 10 günü aşkın süredir bekletilen ihracat mallarımızın bir an evvel adreslerine teslim edilebilmesi amacıyla araçların geçişlerine izin verilmesi için Türkmen makamlarından acil çözüm bekliyoruz" diye açıklamada bulundu.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı