Trump'tan Türkiye ile ilgili yeni açıklama: İlişkiler mükemmel olabilir

ABD’li Rahip Anrew Brunson’ın 12 Ekim’de serbest bırakılmasıyla ilgili ABD ve Türkiye arasında bir anlaşma yapılmadığını söyleyen ABD Başkanı Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada iki ülke ilişkilerinin mükemmel olabileceği temennisinde bulundu.

Trump'tan Türkiye ile ilgili yeni açıklama: İlişkiler mükemmel olabilir

 ABD Başkanı Donald Trump, ABD’li Rahip Anrew Brunson’ın 12 Ekim’de serbest bırakılmasıyla ilgili ABD ve Türkiye arasında bir anlaşma yapılmadığını fakat bu durumun iki ülke ilişkilerinin “iyi, hatta mükemmel” olabileceğine işaret ettğini belirtti. 
Trump, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye tarafından serbest bırakılan Rahip Andrew Brunson, bu öğleden sonra 14:30’da Oval Ovis’te benimle buluşacak. Kendiyle tanışmak çok güzel olacak. Brunson, çok zor bir deneyim atlatan iyi bir Hristiyandır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yardımları için teşekkür ediyorum!
“Rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması için ABD ve Türkiye arasında bir anlaşma yapılmadı. Ben rehniler için anlaşma yapmam fakat ABD olarak minnettarız. Bu durum, ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi, hatta mükemmel bir düzeye çıkaracak.”
Trump yaptığı bir diğer paylaşımda ayrıca, FoxNews’dan Kristin Fisher isimli bir gazetecinin, Brunson’ın serbest bırakılmasını “24 saatte bir Türk hapishanesinden Beyaz Saray’a” olarak tanımlamasını “harika” olarak değerlendirdi.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı