Trump'tan İdlib'de katliam olasılığına sert cevap: Amerika çok öfkelenecek

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el Ahmed el Caber el Sabah'la görüşmesi sırasında Suriye hükumetinin Rusya ve İran'ın desteğiyle muhaliflerin elindeki son bölge olan İdlib'e başlatması beklenen saldırıya yönelik gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Trump'tan İdlib'de katliam olasılığına sert cevap: Amerika çok öfkelenecek

 ABD Başkanı Donald Trump, İdlib'de olası bir bir katliamın ABD'yi çok kızdıracağını söyledi.
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el Ahmed el Caber el Sabah'la Beyaz Saray'daki görüşmesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Trump, Suriye hükümetinin Rusya ve İran'ın desteğiyle muhaliflerin elindeki son bölge olan İdlib'e başlatması beklenen operasyonla ilgili bir soruya verdiği yanıtta "Dünyanın gözü orada. Bir katliam olamaz. Eğer katliam olursa dünya çok çok öfkelenecek. ABD de çok öfkelenecek" dedi. Trump, "Bunun olmasına izin vermeyecek misiniz?" sorusuna da "Bunu çok yakından takip ediyorum" karşılığını verdi.
Gazeteci-Yazar Bob Woodward'ın yakında piyasaya çıkacak kitabında yer alan iddialarla ilgili soruları da yanıtlayan Trump, Suriye'de geçtiğimiz yıl düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırının ardından, kendisinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad için Savunma Bakanı Jim Mattis'e 'Suikast düzenleyip öldürelim' dediği iddiasını yalanladı. Kitapta yer alan iddiayı asılsız olarak niteleyen Trump bir suikast planının gündeme bile gelmediğini belirterek "Böyle bir konu üzerinde durulmadı bile. Kitap bir günlük ses getirip sonra unutulacak bir kitap, hepsi kurgu" diye konuştu.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!