Apple iPhone 14 yepyeni güncellemeler getirecek

Apple yeni iPhone serisini bu sonbaharda tanıtacak. Merakla beklenen yeni iPhone 14 serisi yepyeni güncellemeleri de beraberinde getirecek. İşte detaylar.

Apple iPhone 14 yepyeni güncellemeler getirecek

Apple'ın iPhone 14'ü Eylül ayında getirmesi bekleniyor. Analist Ming-Chi Kuo, yeni telefonların iPhone 11'den bu yana en büyük ön kamera yükseltmesine sahip olacağını söylemişti.

Apple iPhone 14 yepyeni güncellemeler getirecek

iphone 14

Selfie kamerası, şirket tarihinde ilk kez FF çözümünden uzaklaşarak otomatik odaklamaya sahip olacak. Ayrıca 6P lens ve parlak f/1.9 diyafram ile gelecek .AF'ye geçiş, ön kameranın çok yönlülüğünü artıracak. Çünkü insanlar hem ciddi görüntülü aramalar hem de sosyal medya için çekilen danslar adına öne bakan kameraya giderek daha fazla güveniyor. Lensin ana tedarikçisi Genius olurken, CCM (CMOS kamera modülü) LG Innotek ve Cowell tarafından üretilecek.

Kuo, sensörün bir kez daha Sony'nin bir ürünü olacağını söyledi. Japon üreticinin mevcut 12MP modüllerinden farklı olup olmayacağına dair bir haber yok. Bununla birlikte, değiştirmeden bile, gelişmiş bir lens ve uygun otomatik odaklama getirmek büyük bir gelişme olacak. Apple'ın iPhone 13 serisi ile beklentileri çok karşılayamaması fazlasıyla tartışılmıştı. Bu sebeple 14 serisi için beklentiler fazlasıyla artmış durumda. Bu sonbaharda gelecek olan seri özellikle kamera tarafında fark yaratacak özelliklere sahip olabilir. Ancak net bir şey söylemek için sonbaharda yapılacak olan lansmanı beklememiz gerekecek. Bir kaç ay sonra yeni seri hakkında tüm detaylar netleşecek.