Rusya'nın bombaladığı İdlib'den kaçan 2 bin kişi, çadırlara yerleştirildi

Tahran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katıldığı zirveden 'silah bırakma' çağrısı yapılırken, Rus uçaklarının bombaladığı İdlib'den kaçan çoğu çocuk ve kadın 2 bin kişi sınırdaki çadırlara yerleştirildi.

Rusya'nın bombaladığı İdlib'den kaçan 2 bin kişi, çadırlara yerleştirildi

 SURİYE sınırına asker sevkiyatlı devam ederken, Rus savaş uçakların bombaladığı İdlib'den kaçan çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 2 bin kişi, Türkiye sınırına 200 metre mesafede kurulan çadırlara yerleştirildi.
Tahran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katıldığı zirveden 'silah bırakma' çağrısı yapılırken, bir taraftan da TSK, Suriye sınırına askeri sevkiyatını sürdürüyor. Rus uçakları da İdlib kırsalındaki bazı hedeflere hava saldırısı gerçekleştiriyor. Yaklaşık 4 milyon kişini yaşadığı İdlib'e kara operasyonundan çekinen Suriyeliler ise Türkiye sınırına göç ediyor. Büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olan yaklaşık 2 bin kişi, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Aslanyazı, Görentaş ve Güveçci mahallelerinin karşısına kurulan çadırlara yerleşti. Türkiye sınırında kendilerinin daha güvenli olacağını belirten Suriyeliler, İdlib'e huzur getirilmesini istediklerini söyledi.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı