Osmanlı torunu Brezilya’da en güçlü Cumhurbaşkanı adayı

Brezilya'da bugün yayımlanan ankette cezaevinde bulunan eski Cumhurbaşkanı Lula’nın yerine İşçi Partisi’nin seçimlerdeki adayı olarak gösterilen Fernando Haddad’ın oyları yüzde 22 olarak gösterilirken en yakın rakibinin oy oranı ise yüzde 18'de kaldı.

Osmanlı torunu Brezilya’da en güçlü Cumhurbaşkanı adayı

Brezilya’da 7 Ekim’de yapılacak seçimler öncesinde "Osmanlı torunu" olarak anılan İşçi Partisi’nin adayı Fernando Haddad’ın oyları yapılan son anketlere göre yüzde 22’lere kadar çıktı.
Bugün yayımlanan ankette cezaevinde bulunan eski Cumhurbaşkanı Lula’nın yerine İşçi Partisi’nin seçimlerdeki adayı olarak gösterilen Fernando Haddad’ın oyları yüzde 22 olarak gösterildi. Haddad’ın ardından ikinci sırada ise geçen hafta bıçaklı saldırıya uğrayan Jair Bolsonaro yer alıyor. Doktor kontrolünde propaganda çalışmalarını sürdüren Bolsonaro yüzde 18 ile ikinci sırada yer alırken, daha sonra yüzde 10 ile Ciro Gomes, yüzde 5 ile Marina Silva ve yüzde 4 ile Geraldo Alckmin geliyor.
Anketi yapan Vox Populi, 7-11 Eylül tarihleri arasında 121 değişik bölgeden 2 bin seçmenle görüşerek bu sonuçlara ulaştı. Yerel medyaya göre hata payı yüzde 2.2’yi geçmeyen şirket, yüzde 95 oranında başarı sağlıyor.
İşçi Partisi, Haddad’ın yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak ikinci bir mahkumiyet için uzun süredir hapiste bulunan Lula yerine cumhurbaşkanlığı adayı olacağını duyurmuştu.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!