Moskova'da kritik zirve: Çavuşoğlu, Akar ve Fidan Putin'le görüştü

Kremlin’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Başkanı Hakan Fidan ile görüşen Putin, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler, hem ekonomik alanda hem de dış politika sorunlarının çözümünde daha derin bir karakter kazandığını söyledi.

Moskova'da kritik zirve: Çavuşoğlu, Akar ve Fidan Putin'le görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü.
Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin’de düzenlenen görüşmede Putin, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler, hem ekonomik alanda hem de dış politika sorunlarının çözümünde daha derin bir karakter kazandığını söyledi. Putin, “Türkiye ile ilişkilerimiz her geçen gün daha derin ve bilgilendirici bir nitelik kazanıyor” dedi. Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenli temas halinde olmalarına dikkat çeken Putin, Suriye gibi hassas sorunların çözümünde, bölgesel konulardaki sorunlarda ve birçok konularda da daha derin işbirliği kurduklarını kaydetti.
İki ülke arasındaki ilişkilerin gittikçe daha da derinleştiğini hatırlatan Putin, “Rusya ve Türkiye diğer ilgili ülkelerle birlikte Suriye krizinin çözümünde ciddi ilerlemeler kaydetmeyi başardı" şeklinde konuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Recep Tayyip Erdoğan’dan Putin’e selamını ileterek Erdoğan’ın Putin’i Türkiye’ye beklediğini söyledi. Çavuşoğlu, “Sevgili dostunuz, Sayın Erdoğan, size selam ve en iyi dileklerini gönderdi. Yakında İstanbul’da sizi bekliyor. Bir balık lokantasına gitme konusunda sözleşmiştiniz” diye konuştu.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!