KKTC'de 44 yıl sonra kimlikleri tespit edilen 12 kişi askeri törenle defnedildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 14 Ağustos 1974 tarihinde Rumlar tarafından katledilen 126 Kıbrıslı Türk'ten kimlikleri tespit edilen 12'sinins cenazesi, Muratağa Sandallar Şehitliği'nde, düzenlenen asker törenle isimlerinin yazılı olduğu mezarlara defnedildi.

KKTC'de 44 yıl sonra kimlikleri tespit edilen 12 kişi askeri törenle defnedildi

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 14 Ağustos 1974 tarihinde Rumlar tarafından katledilen 126 Kıbrıslı Türk'ten 12'sinin daha kimlikleri tespit edildi. Cenazeler, Muratağa Sandallar Şehitliği'nde, isimlerinin yazılı olduğu mezarlara askeri törenle defnedildi.
Törene KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ile Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan da katıldı. Defin töreniyle çok acılı günlerin hatırlandığını belirten Akıncı; Muratağa, Sandallar ve Atlılar'da çoğu kadın ve çocuğa ait 126 cenazenin Rumlar tarafından şehit edildiğini söyledi. KKTC lideri Akıncı, "Bunun adı vahşi bir katliamdan başka bir şey olamaz. Buna başka bir niteleme, başka bir sıfat bulamayız" dedi.
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Benan ise Rum katliamlarının, Türk Silahlı Kuvvetleri Ada'da bulunduğu sürece olmayacağına inandıklarını söyledi. Türk ordusunun 1974'te çıkarma yapmasıyla Ada'ya barış geldiğini vurgulayan Benan, "Eşitlik, özgürlük ve Türk ordusunun güvenliği içinde yaşanabilecek bir düzen istiyoruz" diye konuştu.
Kimlikleri tespit edilen Raziye Hasan Rüstem, Ayşe Mustafa Altemur, Olcay Mustafa Altemur, Rasime Osman, Sezay Osman, Mustafa Hasan Ergeç, Cemaliye Hasan Özkuyucu, Mehmet Osman Kaynak, Zühre Mehmet Kaynak, Ülfet Mehmet Salih, Fatma Arif ve Hatice Sadık Özkuyucu'nun cenazeleri isimlerinin yazılı olduğu mezarlara defnedildi.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!