İran'ın Suriye'deki varlığı Netanyahu'yu rahatsız etti

İran’ın Golan Tepeleri’nde yeni bir cephe açma girişimleri olduğunu iddia eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran’nın Suriye’deki askeri varlığını görüşeceğini söyledi.

İran'ın Suriye'deki varlığı Netanyahu'yu rahatsız etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran’nın Suriye’deki askeri varlığını görüşeceğini söyledi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, İran’ın Golan Tepeleri’nde yeni bir cephe açma girişimlerine yönelik İsrail’in kararlılıkla karşıt hareket edeceğini belirtti. Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Putin ile İran’ın Suriye’deki varlığına ilişkin görüşeceğini ifade etti. Netanyahu, 2 gün önce yapılan haftalık kabine toplantısında yakın zamanda Putin ile görüşeceğini açıklamıştı.

Gerginliğin ardından ilk görüşme
Geçtiğimiz ay Suriye’nin Lazkiye kentinde Rus Hava Kuvvetlerine ait bir askeri uçak, rejime ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürülmüştü. Rusya, İsrail’e ait F-16 savaş uçaklarının Rus uçağını kalkan olarak kullanarak hava savunma sistemlerinin için çektiğini ileri sürmüştü. İddiaları reddeden İsrail ise, Beşar Esad rejimini suçlamıştı. Bu gerginliğin ardından iki lider arasında gerçekleşecek ilk yüz yüze görüşme olacak.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi