Irak'ın Basra kentinde belediye binası ateşe verildi

Basra’da önceki gün bir göstericinin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesi ardından başlayan gerginlik tırmanmaya başladı. Dün gece Barsa Valilik binasını ateşe veren göstericiler bu akşam belediye binasını yaktı.

Irak'ın Basra kentinde belediye binası ateşe verildi

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde tansiyon yükseliyor. Valilik binasını ateşe veren protestocular, bu akşam da belediye binasını ateşe verdi.
Basra’da önceki gün bir göstericinin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesi ardından başlayan gerginlik tırmanmaya başladı. Dün gece Barsa Valilik binasını ateşe veren göstericiler bu akşam belediye binasını yaktı. Göstericiler ele geçirdikleri vinçle, valilik ve belediye binası çevresindeki beton barikatları kaldırmaya başlarken, yangın söndürmek için gelen itfaiye ekipleri olay yerine yaklaşamadığı bildirildi.
Yaklaşık 2 aydır, elektrik kesintileri, sağlıklı içme suyunun bulunamaması, yolsuzluk ve kamu hizmetlerindeki aksaklıları protesto eden göstericilerin kenti İmar kentine bağlayan anayolu da kapattığı öğrenildi.
Irak Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 2 gün içersinde gösterilerde meydana gelen şiddet olaylarında 6 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi de yaralandı.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...