Hindistan'da 23 aslan "gençlik hastalığı"ndan telef oldu

Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki Gir Ormanlarında yaşayan 23 Asya aslanının gençlik hastalığı olarak bilinen “canine distemper” virüsü ve “babesia” parazitleri sebebiyle öldükleri belirlenirken hastalıkların keneler sebebiyle yayıldığına dikkat çekildi.

Hindistan'da  23 aslan "gençlik hastalığı"ndan telef oldu

Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki Gir Ormanlarında yaşayan 23 Asya aslanı telef oldu.
Pazartesi günü 2 aslanın da ölmesiyle son 2 haftada ölen Asya aslanı sayısı 23’e çıktı. Yetkililer, soyları tükenmekte olan Asya aslanlarının gençlik hastalığı olarak bilinen “canine distemper” virüsü ve “babesia” parazitleri sebebiyle öldüklerini açıkladı. Yetkililer, hastalıkların sadece 20 gün içinde bir sürünün 26 üyesine de bulaştığına dikkat çekerek, hastalıkların keneler sebebiyle yayıldığını kaydetti.
Hindistan Orman ve Çevre Bakanı Rajiv Gupta, 3 aslanın da hayatta kalma savaşı verdiğini açıkladı. “21 aslanın cesedinde yapılan incelemelerde gençlik hastalığından ölen aslan sayısını 4 olarak tespit ederken, 17’sinin de kenelerin taşıdığı ’babesia’ parazitlerinden öldüğünü gözlemledik” açıklamasında bulunan Bakan Gupta, 2011 yılından beri parazit vakalarının 2 katına çıktığına dikkat çekti.

Soyları tükenebilir
Uzmanlar soyları tükenerek dünyada sadece Gucerat bölgesinde kalan Asya aslanlarının, harekete geçilmediği takdirde dünyadan silineceği konusunda uyarıyor. Hintli aslan uzmanları da, eyalet yönetimini henüz hastalık kapmamış hayvanların ivedilikle yerlerinin değiştirilmesi konusunda uyardı.
Aynı parazit, 1994 yılında Tanzanya’daki yaklaşık bin aslanın telef olmasına sebep olmuştu.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!