Hilal Kaplan Trump'ı zorlayacak tek adayı yazdı

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, ABD'de yaklaşan seçimlerde başkan Donald Trump'ı zorlayacak tek demokrat ismi yazdı.

Hilal Kaplan Trump'ı zorlayacak tek adayı yazdı

Sabah yazarı Hilal Kaplan bugünkü yazısında ABD başkanlık seçimini köşesine taşıdı. Daha önceki seçimlerde herkesin Hillary Clinton'ın kazanmasına kesin gözüyle baktığını belirten fakat büyük bir sürprizle Trump'ın kazandığını Hilal Kaplan, bu seçimde Sanders isminin öne çıktığını belirtti. 

İşte Hilal Kaplan'ın o yazısı:

Şubat 2016'da yayınlanan, "Trump fenomeni, Amerika'yı sallıyor" başlıklı yazımla dalga geçenler olmuştu. Zira Trump'ın abartıldığını söyleyen, "budala ergen" halleriyle Amerika'yı ikna edemeyeceğini ve Hillary Clinton karşısında hiç şansı olmadığını iddia eden "Amerika uzmanlarımız" vardı. Yazıdan iki ay sonra Trump, Cumhuriyetçilerin resmî adayı olmuş ve dokuz ay sonra da ABD Başkanı seçilmişti.

Bugün de size Türkiye'de pek konuşulmayan bir Demokrat Parti adayından, Bernie Sanders'tan bahsetmek istiyorum. Sanders, 2016'da Hillary Clinton'ı, Demokrat Parti içindeki aday yarışında zorlayan tek isimdi. Kimilerine göre, partinin yerleşik yapısı Hillary'yi seçtirmek için müdahalede bulunduğundan Bernie seçilememişti. Ki parti yapısına bakıldığında aslında bu haklı bir tezdi ama "superdelegate" meselesini burada anlatmaya hem gerek hem de yer yok. Nasıl ki Trump, Cumhuriyetçilerin içinden gelmemişti, Sanders da aslında hiçbir zaman tipik bir Demokrat Partili olmadı. Vietnam Savaşı karşıtı gösterilerde yer almış, Birinci Körfez Savaşı aleyhine oy vermiş, Irak'ın işgaline karşı muhalefet eden hareketin liderlerinden biri olmuş, kendisine "demokrat sosyalist" diyen bir isim.

Yazının devamı için tıklayın

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu