Erdoğan'dan Steinmeier ve Merkel görüşmeleriyle ilgili açıklama

Dün Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından askeri törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Angela Merkel ile gerçekleşen görüşmelere ilişkin Köln'de caminin açılışında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Steinmeier ve Merkel görüşmeleriyle ilgili açıklama

Almanya'nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Merkez Camii'nin açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, yaptığı konuşmada Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in davetini memnuniyetle karşıladığını söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti:
“Gerek Steinmeier ile gerek Merkel ile görüşmelerimizde iki ülkeyi yakından ilgilendiren meseleleri samimiyetle ele aldık.
"Kritik bir dönemde başarılı görüşmeler yaptık.
“Ticaretimizi ve ekonomik yatırımlarımızı nasıl artıracağımızı ve ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi çeşitli konularda verdiğimiz ortak mücadeleleri konuştuk.
“Yaptığımız görüşmelerin, Türk Alman dostluğunu perçinlediğini düşünüyorum.
“Son dönemdeki bazı fikir ayrılıklarını bir yana koyarak bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanma gereğini vurguladım.
“Terör örgütleriyle mücadeleden, mülteci krizine, Suriye çatışmalarından, ticaret savaşlarına kadar her alanda işbirliğimizi güçlendireceğiz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından askeri törenle karşılanmış, Başbakan Angela Merkel ile görüşerek ortak bir basın toplantısı düzenlenmişti.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!