Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta yoğun mesai

BM Genel Kurulu'na hitap ettikten sonra Genel Sekreteri Antonio Guterres'in New York'ta bulunan devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği öğle yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, peş peşe ikili temaslar gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta yoğun mesai

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurul çalışmalarına katılmak için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki resmİ temasları kapsamında birçok devlet başkanı ile görüştü.
BM Genel Kurulu'na hitap ettikten sonra Genel Sekreteri Antonio Guterres'in New York'ta bulunan devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği öğle yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra BM'de ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başkakanı Alexis Çipras, Dunya Saglık Orgutu Genel Dırektoru Tedros Adhanom, Mozambik Devlet Başkanı Filipe Jacinto Nyusi, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmeler yaptı. Görüşmelerde ülkeler arası ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi.
BM'deki temaslarını tamamladıktan sonra New York'ta kalmakta olduğu otele dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, otel girişinde Türk vatandaşlarıyla bir süre ayaküstü konuştu. Erdoğan, bu sırada kendisini karşılayanlar arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın oğlu Sarper'i de sevdi.
Erdoğan'ın, bugün de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Musevi Toplumu temsilcileri, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Proşenko ve Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van Der Bellen görüşmesi bekleniyor. Erdoğan, daha sonra Türkiye ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansı'da konuşması ve ardından New York'tan ayrılarak resmi temaslar için Almanya'ya geçmesi öngörülüyor.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar
Seçime giderken... Seçime giderken...
DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak
Teşekkürler Teşekkürler
‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler