ABD'den rahip Brunson'la ilgili yeni bir çağrı daha

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Washington'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de yargılandığı FETÖ davası nedeniyle cezaevinden çıkarılarak ev hapsinde tutulan Rahip Bronson'un bir an önce ülkesine dönmesi gerektiğini söyledi.

ABD'den rahip Brunson'la ilgili yeni bir çağrı daha

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle Türkiye'de tutuklu olarak yargılanan ev hapsinde bulunan Amerikalı rahip Andrew Brunson'un bir an önce yurduna dönmesi gerektiğini söyledi.
Nauert, Başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin kendisine yönelttiği "Türkiye'den gelen haberlerde rahip Brunson'un Ekim ayı ortalarında serbest bırakılabileceği söyleniyor. Sizin bu konuda herhangi bir bilginiz var mı?" sorusuna verdiği yanıtta "Bunu doğrulayamam. Ancak biz kesinlikle rahip Brunson'un bir an önce yurduna dönmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti" dedi.
Rahip Brunson'un 12 Ekimde bir duruşması olduğunu ve en son bir buçuk hafta önce konsolosluk yetkilileri aracılığıyla kendisine ulaştıklarını anımsatan Nauert, "Türk hükümeti ile bu konuda yakın temas kurmayı sürdüreceğiz. Ancak bunun ötesindeki herhangi bir bilgi için sizi dava avukatına yönlendirmek zorundayım" diye konuştu.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar
Seçime giderken... Seçime giderken...
DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak
Teşekkürler Teşekkürler
‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler