Telefon Karşılaştırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde pek çok markanın birbirinden güzel tasarımlara sahip akıllı telefonları bulunuyor ve her geçen gün bunlara yenisi ekleniyor. Bu makalede size en uygun akıllı telefonu seçmenize yardımcı olacak bilgiler aktaracağız. Bu sayede hangi telefonun size uygun olduğunu ve fiyat / performans açısından hangi akıllı telefonu satın almanız gerektiğini öğreneceksiniz.

Telefon Karşılaştırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Telefon Karşılaştırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kamera

Akıllı telefonlarda bulunan kameraların megapiksellerine pek aldırış etmeyin. Burda daha önemli olan faktörler mevcut. Bunlar çift arka kamera, bokeh efekti almanızı sağlayan lensler, geni açık çekim özelliği, 4K video kaydı yapabiliyor mu ve diyafram açıklığı gibi değerlerdir.

Örneğin diyaftam açıklığı düşük olan telefon daha avantajlıdır, çünkü daha fazla ışık alarark daha net fotoğraflar elde etmenizi sağlar. Ya da 4K video kaydı şuan en iyi video kayıt seçeneklerindendir. İyi bir akıllı telefonun bu özelliğe sahip olması gerekir.

Donanım

Akıllı telefonlarda bir diğer belirleyici özellik, telefonların kullandığı işlemcilerdir. Bu işlemciler tabii ki RAM ile desteklenmedilir. Fakat Bu donanım yapısını kıyaslarken ios ve android farklılıklarını da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Örneğin iPhone ile bir android cihazı kıyaslarken telefondaki RAM’in kaç GB olduğu sizin için çok önemli değildir. iOS işletim sistemi yapısı gereği çok RAM’e ihtiyaç durmaz. Bu nedenle daha az RAM kapasitesi ile daha hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Burada tüm donanım kriterlerini birleştirip size bir sonuç veren testler vardır. Antutu ve Geekbench bu test sonuçlarını veren en iyi iki sistemdir. Hangi telefonun daha hızlı olduğuna bu testlerden çıkan sonuçlara göre karar verebilirsiniz.

Tasarım

Akıllı telefon üreticileri artık çok şık ve birbirinden güzel tasarımlara sahip telefonlar üretiyor. Burada kıyaslamayı kendi zevkinize telefonun elde duruşuna göre karar vermelisiniz. Çentikli telefonlar, çerçevesiz telefonlar, damla çentikli telefonlar ve tam ekran telefonlara sahip pek çok akıllı telefonlar mevcut. Her gün bir yenisi katılıyor ve buradaki en büyük etken ekran/gövde oranı. Tasarım olarak birbirine yakın birden fazla telefonda karar kıldıysanız ekran/gövde oranı hangisinde daha yüksek ise tercihinizi o telefondan yana kullanabilirsiniz.

Diğer Özellikler

Yukarıda saydığımız özelliklerin dışında akıllı telefonlarda pek çok farklı özellik bulunmaktadır. Fakat sizlere karar vermenizde faydalı olacak bazı başlıca özellikleri sıralayacağım.

Bana göre bir amiral gemisi akıllı telefonda olması gereken başlıca özellikler aşağıdaki gibidir.

·      Suya ve Toza Dayanıklılık

·      USB Type-C portu

·      Face ID

·      Ekran Üzeri Parmak izi Okuyucu

·      Çift Arka Kamera

·      En Güncel İşletim Sistemi

·      Batarya (ios cihazları ile farklılık gösterebilir)

·      Hızlı Şarj Desteği

·      Kablosu Şarj Desteği

·      Ekran Türü (AMOLED ve benzeri)

·      Kalınlık

·      Ekran Çözünürlüğü

 Tüm bu özellikler doğrultusunda size en uygun akıllı telefonu bulabilirsiniz. Dilerseniz Cepkolik Telefon Karşılaştırma aracını kullanarak tüm bu kriterleri görüntüleyebilir ve hangi telefonun daha üstün olduğunu görebilirsiniz.

Kaynak: Cepkolik.com

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!