BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Osman Çelik kimdir, aslen nereli, yaşı kaç? Osman Çelik eşi kimdir?

Resmi Gazete'de yer alan atama kararı ile birlikte bakan yardımcıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla alınan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, Osman Çelik Hazine ve Maliye Bakanlığı bakan yardımcısı oldu. Peki kimdir Osman Çelik aslen nereli, kaç yaşında? Osman Çelik'in eşi kimdir?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 bakanlıkta 68 Bakan Yardımcısı atandı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 4 bakan yardımcısı verildi. Bakanlar biri de Osman Çelik oldu. Bu sıcak gelişmenin ardından Osman Çelik'in hayatı da merak edildi. Aslen Erzincanlı olan Osman Çelik, 59 yaşında. Vakıf Katılım Bankası'nın Genel Müdürü olan Osman Çelik, ekonomi bölümü mezunu. Peki Osman Çelik kiminle evli, eşi kimdir, kaç çocuğu var?

Osman Çelik kimdir, aslen nereli?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı'na atanan Osman Çelik son olarak Vakıf Katılım Bankası'nın Genel Müdürü'ydü.

Çelik, 1964 yılında Erzincan’da doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu.

1986-1987 yılları arasında Devlet İstatistik Enstitüsü’nde Ekonomist olarak çalıştı. 1988-1995 yılları arasında Faisal Finans Kurumu Proje Değerlendirme ve Hazırlama Müdürlüğü’nde Uzman ve Baş Uzman olarak görev aldı. 1995-1999 yıllarında İhlas Finans Kurumu’nda Proje ve Pazarlama Müdürlüğü görevini sürdürdü.

2000-2005 döneminde Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2006-2015 yılları arasında Türkiye Finans Katılım Bankası’nda sırasıyla Krediler’den ve Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, Haziran 2015 itibariyle de Genel Müdürlük yaptı.

Osman Çelik, 29 Haziran 2016 tarihinde Hazine Müsteşarlığı'na atandı. Hazine Müsteşarlığı döneminde İslam Kalkınma Bankası İcra Kurulu Üyeliği yaptı ve G-20 Türkiye Sherpası olarak görev aldı. Aynı dönemde Dünya Bankası, EBRD, Asya Kalkınma Bankası, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, Ecobank, Asya Altyapı Yatırım Bankası Guvernörlüklerinin yanı sıra FSB, Finansal İstikrar Komitesi, Faizsiz Finansman Koordinasyon Kurulu ve KOSGEB İcra Kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu.

2017-2021 yılları arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Denetim Komitesi Başkanlığı yapan Çelik, Ekim 2018 tarihinden itibaren Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Kredi Komitesi Başkanı olarak görev yaptı. 25 Mart 2022 tarihi itibariyle Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Osman Çelik’in adı 2016’da Hazine Müsteşarlığı görevine geldikten sonra lojmanı beğenmeyip ev kiralattığı ve içini 223 bin liraya döşettiği iddialarıyla gündeme geldi. O dönem Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Çelik’in yaptıklarının etik dışı olduğuna karar verip kınamıştı