UFO sandılar bakın ne çıktı!

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) bir astronot, geçenlerde Dünya'daki bir çölün ortasındaki parlak bir noktanın "ilgi çekici" bir gün ışığı görüntüsünü paylaştı.

UFO sandılar bakın ne çıktı!

 "Negev çölünde parlak bir nokta... gün geçtikçe insan yapımı ışıkları görmek çok sıra dışı!" Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Samantha Cristoforetti, kahverengi bir manzaraya karşı uzaktaki beyaz bir noktayı gösteren üç fotoğraf paylaşırken tweet attı.

Altyazıda, Bayan Cristoforetti, kökeni hakkında biraz bilgi verdi. "Bu, dünyanın en yüksek güneş enerjisi kulelerinden birine sahip, güneşten yenilenebilir enerji elde etme teknolojilerinden biri olan konsantre bir güneş enerjisi santrali" dedi.

CNET'e göre, parlak nokta, güneş ışığını İsrail'in Negev çölünde 820 fit yüksekliğindeki bir kuleye yoğunlaştırmak için aynalar kullanan Ashalim Güneş Termik Santrali sayesinde görülebiliyordu. Bu kule, dünyanın en yüksek güneş enerjisi kulelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bayan Cristoforetti'nin ISS'den gördüğü göze çarpan ışık noktasını oluşturacak kadar büyük.

UFO sandılar bakın ne çıktı!

Bayan Cristoforetti, gönderisine #MissionMinerva hashtagini de ekledi. Minerva, ISS'ye yaptığı ikinci seferinin adı. ESA web sitesine göre, Bayan Cristoforetti İstasyona ilk olarak 2014 yılında İtalyan Uzay Ajansı ASI sponsorluğundaki 'Futura' görevi için uçtu.

UFO sandılar bakın ne çıktı! - Resim : 1

Bu yılın başlarında, tüm ABD Yörünge Segmenti (USOS) operasyonlarına liderlik etmek üzere Crew-4'ün bir parçası olarak Florida'dan bir SpaceX Crew Dragon uzay aracıyla tekrar fırlatıldı.

Bu arada, Cristoforetti'nin tweeti paylaşıldığından beri interneti kasıp kavuruyor. Gönderiye yorum yapan bir kullanıcı, "Çevremiz için bir umut ışığı" yazdı. Bir başkası, "Fotoğraflarınızdan görmek zor, ama yakınlaştırıldığında daha kolay. Bahse girerim şahsen seçmek gerçekten çok kolay. Muhtemelen dünyadaki bir yıldız gibi parlıyor."