Bünyamin Sürmeli Kimdir?

Bünyamin Sürmeli... Geveze ile program yaptığı günlerden birinde kar bekleniyor ama bir türlü yağmıyordu. Dışarıda dururken havayı kokladı ve “Bak, havada kar kokusu var” dedi Geveze o gün Sürmeli'ye isim taktı ve “Vay, havayı koklayan adam” diye herkese söyledi. Ve o günden sonra “havayı koklayan adam” sıfatı üzerine yapıştı.

1975, İstanbul doğumlu olan Bünyamin Sürmeli, 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Meteoroloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Üniversite öğrenimi sürerken CNN Türk'den teklif gelmesiyle profesyonel iş hayatına atıldı. İlk yıllar grafikler ve kendi sesiyle hava durumu bülteni hazırlayan Sürmeli, 2001 yılından itibaren programının editörü oldu. Haftasonları ekranda haber bülteni içerisinde haftasonu detaylarını vermeye başladı. 2001 yılında ise hava durumu sunmaya başladı.

Ayrıca Sürmeli, AKUT, GEA ve İstanbul Yelken Kulübü gibi oluşumlara meteoroloji eğitimi vermektedir. Bunların yanı sıra Hürriyet Gazetesi'nde ve Yatch Türkiye Dergisi'nde yazarlık yapan Sürmeli, üniversite ve liselerde söyleşiler ve seminerler vermektedir.

Bünyamin Sürmeli bütün sorularınıza Cevapla.TV aracılığı ile cevap veriyor.

BAZI YAZILARI
TÜM YAZILARI