Ukrayna ile Rusya arasındaki Kırım Köprüsü Google'un başına bela oldu

Mayıs ayı içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açtığı Kırım köprüsü Google haritalarda ismi Ukrayna dilinde yazılınca kriz çıktı. Rusya'nın tepki göstermesi üzerine Google üst yönetimi özür dilemek zorunda kaldı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki Kırım Köprüsü Google'un başına bela oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açtığı Kırım köprüsü’nün Google haritalarda ismi Ukrayna dilinde yazılınca kriz çıktı.
Mayıs ayı içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açtığı Kırım köprüsü Google haritalarda ismi Ukrayna dilinde yazılınca kriz çıktı. Rus tarafı bunu görünce duruma tepki gösterdi. Bu durum karşısında bir süre susan Google yöneticileri, şirketin basın servisi üzerinden yaptığı açıklamayla, “Yapılan hatanın farkındayız, ekiplerimiz bu hatayı düzeltmek için çalışıyor” dedi.
Kırım, 2015 yılında yapılan halk referandumuyla Rusya’ya bağlanmayı kabul etmiş, Putin’in imzasıyla da katılım resmiyete kavuşmuştu. Ukrayna tarafı ise yapılan seçimlerin meşru olmadığını iddia ederek Kırım’ın hala Ukrayna topraklarına ait olduğunu deklare etmişti. Kırım köprüsünün açılışından sonra ise tartışmalar hala sürüyor.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!