İngiliz Bakandan Rusya’ya siber saldırı suçlaması

İngiliz Savunma Bakanı Gavin Williamson, Londra’nın Kremlin casuslarını dünyanın dört bir yanında siber saldırı kampanyası yapmakla suçlarken Rusya’yı bir ’parya devleti’ olmakla itham etti.

İngiliz Bakandan Rusya’ya siber saldırı suçlaması

İngiliz Savunma Bakanı Gavin Williamson, Rusya’nın gerçekleştirdiği pervasız ve ayrım gözetmeyen saldırılar yüzünden uluslararası toplumdan tecrit edildiğini söyledi.
İngiliz Savunma Bakanı Gavin Williamson, Londra’nın Kremlin casuslarını dünyanın dört bir yanında siber saldırı kampanyası yapmakla suçlamasının ardından Rusya’yı eleştiri yağmuruna tuttu. İngiliz Bakan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları toplantıları öncesinde yaptığı açıklamada, Moskova’nın ’umursamaz ve ayrım gözetmeyen’ saldırılarının uluslararası toplumda izole edilmesini sağladığını söyledi.

"Bu bir ’parya devletinin’ eylemleridir”
Williamson gazetecilere verdiği demeçte, Rusya’yı bir ’parya devleti’ olmakla suçlayarak, "Bu, büyük bir gücün eylemleri değil, bu bir ’parya devletinin’ eylemleridir. Müttefiklerle beraber çalışmaya devam edip, kendilerinin bu şekilde devam edemeyeceklerini anlamalarını sağlayacağız" dedi.
İngiltere’deki Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC), Londra’daki kaynaklara göre, 2016 başkanlık seçimlerinden önce ABD’de Demokrat Partinin hedeflenmesi de dahil geçen sene İsviçre’de bulunan Dünya Dopingle Mücadele Ajansı’nı hack etmeye teşebbüs etmek de dahil olmak üzere, bir dizi hackleme olayına kesinlikle dahil olduğuna inanıyor.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!