Yusuf Ziya Cömert Karar Gazetesi

‘Siyasete neden geleyim işimi yapmıyor muyum?’

Ali Teker az bulunur bir adam. Neden ‘az bulunur’ olduğunu bilenlerin sayısı da azdır. Bu sıralar Beyoğlu Belediyesi’nde basın danışmanı. Yeni Şafak’tan beri tanıyorum. Çok seyrek de...

29 Ocak 2023 | 359 okunma

Ali Teker az bulunur bir adam. Neden ‘az bulunur’ olduğunu bilenlerin sayısı da azdır. Bu sıralar Beyoğlu Belediyesi’nde basın danışmanı. Yeni Şafak’tan beri tanıyorum. Çok seyrek de olsa görüşüyoruz.

Geçenlerde beni aradı. “Abi Cuma Günü Baykar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Başkanımız Haydar Ali Yıldız’ın misafiri olarak Beyoğlu Sohbetleri’ne katılacak. Seni de bekliyoruz.”

“İnşallah” dedim. Bir mâni çıkmadı, gittim.

Arkadaşımız Yıldıray Oğur birkaç gün önce etraflıca yazdı. (Fazla mesaiye kalan bir aile.) Baykar’ın kuruluşunu, başarılarını, karşılaştığı engelleri, hedeflerini… Kızılelma’ya kadar, hepsini.

Yıldıray’ın yazdıklarına ilave edecek bir şey bulabilecek miyim?

Selçuk Bayraktar Cumhuriyet’in ilk yıllarında başlayan ‘milli teknoloji hamlesi’ne atıfla başladı konuşmasına. Vecihi Hürkuş’ları, Nuri Demirağ’ları andı. Girişimlerinin akamete uğratıldığının altını çizdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bidencı mısın Trumpçı mısın? 03 Mayıs 2024 | 79 Okunma Biz eğitim işini beceremiyoruz 01 Mayıs 2024 | 283 Okunma Yine ilk 500’e giremedik! 29 Nisan 2024 | 928 Okunma Bir ‘mürted’in hikayesi 28 Nisan 2024 | 872 Okunma Bu kafadan sivil anayasa çıkmaz 26 Nisan 2024 | 234 Okunma