Yusuf Ziya Cömert Karar Gazetesi

Rehevat lükstür

Bu memleketin bir vatandaşı olarak sivil, medeni, her işe karışmayan, dolayısıyla ilkeleri, hedefleri sağlam bir dille vaz ettikten sonra yönetmenin ayrıntılarını milletin oylarıyla seçilen siyasilere bırakan yani...

02 Aralık 2016 | 119 okunma

Bu memleketin bir vatandaşı olarak sivil, medeni, her işe karışmayan, dolayısıyla ilkeleri, hedefleri sağlam bir dille vaz ettikten sonra yönetmenin ayrıntılarını milletin oylarıyla seçilen siyasilere bırakan yani metni çok uzun olmayan, özgürlükçü, mümkünse dört başı mamur bir yeni anayasanın vücuda getirilmesini temenni ederdim.

Bu yeni anayasa, başkanlık sistemini de içerebilirdi ve devletin organizasyon yapısını ‘Başkan’a göre belirleyebilirdi.

Siyasi şartlar, en azından şu anda, buna imkan vermedi.

Gündem üretmek istisnai bir kabiliyettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihimizdeki gündem üretme kapasitesi en yüksek siyasetçilerden birisidir.

Benim şahit olduğum dönemde gündem üretme kapasitesi Erdoğan’la kıyaslanabilecek başka bir siyasetçi gelmedi.

Bu genellemeye MHP lideri Bahçeli de dahildir.

Fakat Bahçeli’nin memleketin günlük hayatını çok etkileyen esaslı siyasi çıkışları onu ayrı bir mevkie koymamızı gerektirir.

Şimdi, AK Parti ve MHP’nin dün uzlaştıklarını ilan ettikleri, ‘Partili Cumhurbaşkanlığı’ veya ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ olarak anabileceğimiz anayasa değişikliği teklifi Devlet Bahçeli’nin teşebbüsüyle ortaya çıkmıştır.

Bu, neresinden bakılırsa bakılsın tarihi bir uzlaşmadır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yine ilk 500’e giremedik! 29 Nisan 2024 | 896 Okunma Bir ‘mürted’in hikayesi 28 Nisan 2024 | 867 Okunma Bu kafadan sivil anayasa çıkmaz 26 Nisan 2024 | 234 Okunma Gazze sualinden kimse kurtulamaz 24 Nisan 2024 | 215 Okunma Diyanet kendi işverenini nasıl tenkit etsin? 22 Nisan 2024 | 945 Okunma