Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Uygar barbarlık: Medyatik sömürgecilik

Ünlü Çek romancı Milan Kundera, İngiltere'de yayımlanan The Literary Review dergisinde yer alan bir söyleşisinde, medyanın, kişilerin özel hayatlarına müdahale etmeye başladığını, bu durumun, insan...

05 Temmuz 2015 | 166 okunma

Ünlü Çek romancı Milan Kundera, İngiltere'de yayımlanan The Literary Review dergisinde yer alan bir söyleşisinde, medyanın, kişilerin özel hayatlarına müdahale etmeye başladığını, bu durumun, insan haklarını, özgürlüklerini ve demokrasinin işleyişini tehlikeye sokacak boyutlar kazandığını söylemişti.

Bugün yaşadığımız gelişmeler, Kundera'nın yaptığı saptamanın doğru olduğunu göstermekle kalmıyor, aynı zamanda yetersiz olduğunu da gözler önüne seriyor.

Çağ değişti: Ağ'a dönüştü. Zihinlerimizi esir alan, rüyalarımızı çalan, bize sahte, simülatif rüyalar, hayaller, hikayeler, mitler “satan” ayartıcı devâsâ pornografik bir ağ'a.
Kendi hayatlarımızı mı yaşıyoruz, medyatik hayatları mı, diye sorun kendinize.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Maskeli balo bitiyor: Gazze direnişi, küresel intifada’ya ve insanlığın dirilişine dönüşüyor… 06 Mayıs 2024 | 390 Okunma Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 710 Okunma Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 365 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 886 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 223 Okunma