Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Türkiye’yi kuşatıyor, İran’ın önünü açıyorlar! Neden?

Biz gelince, onlar gidecekler. Biz gelince İngilizler gidecekler nihâî olarak. Avrupalılar da, Amerikalılar da. Neden, diye soruyorsunuz, değil mi -haklı olarak. BİZ GELİNCE, ONLAR GİDECEKLER Birkaç nedenden: Öncelikle, bizi tarihten...

30 Kasım 2015 | 3.551 okunma

Biz gelince, onlar gidecekler. Biz gelince İngilizler gidecekler nihâî olarak. Avrupalılar da, Amerikalılar da.
Neden, diye soruyorsunuz, değil mi -haklı olarak.

BİZ GELİNCE, ONLAR GİDECEKLER
Birkaç nedenden: Öncelikle, bizi tarihten sildikleri için İngilizler geldiler, bizim coğrafyamıza yerleştiler, bizim coğrafyamızı hem enlemesine (sınırlarımızı cetvelle çizerek) hem de boylamasına (zihnimize prangalar yerleştirerek) dışardan ve içerden delik deşik ettiler, lime lime ettiler, böylelikle kolayca güdülecek hâle getirerek köleleştirdiler.

Biz gidince, bölgemizde bir vakum oluştu; bu vakum'u / boşluğu doldurmak için başta İngilizler olmak üzere bütün Avrupalı emperyalist güçler, buraya üşüştüler. Sonuç ne peki? Cehennem! Sadece bir asırda bölgemizi yangın yerine çevirdiler!
Oysa biz yalnızca Ortadoğu'yu değil, aynı zamanda Balkanlar, Kafkaslar ve Kuzey Afrika'yı tam 4-5 asır darüsselam / barış yurdu yaptık. Tarihte bizden önce de bizden sonra da hiçbir gücün yapamadığı, bundan sonra da yapamayacağı -yaşananlardan açıkça anlaşılan- muazzam, aşılamamış bir küresel medeniyet tecrübesi hediye ettik insanlığa.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 137 Okunma Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 351 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 886 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 221 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 277 Okunma