Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Türkiye, Fırat’ın doğusuna operasyonu daha fazla geciktiremez!

Türkiye, İran ve Rusya’nın liderleri, Astana Süreci çerçevesinde bir kez daha bir araya geldiler. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın evsahipliği yaptığı bu üçlü zirvenin zamanlaması...

20 Eylül 2019 | 662 okunma

Türkiye, İran ve Rusya’nın liderleri, Astana Süreci çerçevesinde bir kez daha bir araya geldiler.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın evsahipliği yaptığı bu üçlü zirvenin zamanlaması çok önemli, çok kritikti.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı askerî operasyonun -Amerikalıların zaman kazanmak amacıyla “güvenli bölge” tartışmaları nedeniyle- ertelendiği bir süreçte bu zirvenin gerçekleştirilmesi çok önemliydi.

RUSLARA NEREYE KADAR GÜVENEBİLİRİZ?

Bu zirvenin tam da Amerikalıların Türkiye’yi hem Suriye’de hem de Kıbrıs’taki doğal gaz aramaları nedeniyle Doğu Akdeniz’in tuzlu, sıcak sularında boğmaya çalıştıkları bir zaman diliminde gerçekleştirilmesi, Türkiye’nin çokça ihtiyacını hissettiği psikoloji açısından önemsenmeli.

Bu psikoloji, Amerikalıların, iki noktada da, Türkiye’yi boğmak için çok da kolay hareket edemeyeceği bir atmosferin oluşmasına imkân tanıyan stratejik değeri yüksek bir psikoloji.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fiîlî işgalden zihnî işgale kapitalizmin insanı ve hakikati yok ediş serüveni…  13 Mayıs 2024 | 320 Okunma Maskeli balo bitti: Gazze, dünyanın Siyonistlerin esareti altında olduğunu ispat etti! 12 Mayıs 2024 | 335 Okunma Kapitalizm, akıl üzerinden kurulur ama algılar üzerinde’n var olur  10 Mayıs 2024 | 230 Okunma Maskeli balo bitiyor: Gazze direnişi, küresel intifada’ya ve insanlığın dirilişine dönüşüyor… 06 Mayıs 2024 | 439 Okunma Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 772 Okunma