Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Sancaktepe Kitap Fuarı’ndan izlenimler ve kitaplar...

Sancaktepe Belediyesi, bu yıl 8. kitap fuarını düzenledi. Bendeniz ilk defa katıldım fuara. Fuardan bir konferans verdim pürdikkat dinlenen ve güzel sorularla zenginleşen, derinleşen. Konferans için ayrılan büyükçe...

29 Eylül 2019 | 113 okunma

Sancaktepe Belediyesi, bu yıl 8. kitap fuarını düzenledi. Bendeniz ilk defa katıldım fuara. Fuardan bir konferans verdim pürdikkat dinlenen ve güzel sorularla zenginleşen, derinleşen.

Konferans için ayrılan büyükçe çadıra girdiğimde salon dolmuştu.

Beni bu kadar sevindiren çok nadir fuarlara katıldım. Salonun yarısı ellerinde defter, kalemlerle öğrenci arkadaşlar tarafından işgal edilmişti.

Biz hocalar, talebe gibi talebe arayan hocalar bu tür manzaraları görünce kendimizden geçer, şükrederiz Rabbimize.

Konferansta dört nala koştum ben de tabir caizse... Süre uzatıldı. Durmadım, koşuya devam ettim ama rahatsızlığım nedeniyle konulmakta zorlanmaya başlayınca durdum, toparladım, soruları aldım ve güzel bir konferansı daha böylece sonlandırdım.

Fuarın gerek mekân gerekse yayınevi açısından genişletilmeye, zenginleştirilmeye ihtiyacı var. Türkiye’de yayıncılıkta öncü olan yayınevleri bu tür fuarlarda mutlaka olmalı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Maskeli balo bitiyor: Gazze direnişi, küresel intifada’ya ve insanlığın dirilişine dönüşüyor… 06 Mayıs 2024 | 201 Okunma Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 704 Okunma Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 365 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 886 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 223 Okunma