Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Ruhköklerimize, anayurdumuza yolculuk-2 Türkler, kendi Endülüs’lerini aşabilecekler mi?

Özbekistan seyahatimiz sürüyor... Önce Taşkent’i gezdik. Özbekistan Millî Üniversitesi’nde Türkiye’den gelen ilim ve fikir erbabıyla Özbekistanlı ilim ve fikir erbabının Özbekistanlıların...

28 Nisan 2019 | 392 okunma

Özbekistan seyahatimiz sürüyor...

Önce Taşkent’i gezdik.

Özbekistan Millî Üniversitesi’nde Türkiye’den gelen ilim ve fikir erbabıyla Özbekistanlı ilim ve fikir erbabının Özbekistanlıların deyişiyle “aklî hücum” gerçekleştirdikleri sempozyumumuzu yaptık.

Bu sempozyumun gerçekleştirilmesinde ADAM’ın babası Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin rektörü Mehmet Bulut Hoca’nın medeniyet iddiasına sahip biri olmasıyla Özbekistan Millî Üniversitesi Rektörü Avazcan Maraximov Hoca’nın Özbekistan başta olmak üzere bu toprakların taşıdığı ruhun farkında olmaları önemli rol oynadı.

GASPIRALI’NIN MEDENİYET RÜYASI VE SOVYET SİLİNDİRİ!

Avazcan Hoca gibi bu toprakların taşıdığı ruhun ve bu ruhun dün ve bugün ne anlam ifade ettiğinin farkında olan pek az insan var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 790 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 186 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 277 Okunma Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.729 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 249 Okunma