Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Kuzey Anadolu'da ruhun dirilişi…

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan'ın bugünkü (06.06.2022)''Kuzey Anadolu'da ruhun dirilişi…'' başlıklı yazısı.

06 Haziran 2022 | 292 okunma

Anadolu seferleri, bu toplumun tertemiz çocuklarının sessiz ve derinden tarihi yaptığını gösteriyor. Ruh inşa ediliyor aziz Anadolu topraklarında yeniden…

SAMSUN'UN UMUTLARI VE UFUKLARI

Bu hafta, ilk durağımız Samsun.

Havaalanında MTO (Medeniyet Tasavvuru Okulu) temsilcimiz Muharrem Kartancı kardeşim ve gayretli ekibi karşıladı. Oradan hemen ilk programımıza geçtik Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi'nde. Samsun Millî Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, beş okulda Dört Kurşun Kalem Tekniği'ni uygulayan 52 öğrenci ve okul yöneticileri katılmıştı toplantıya.

Dört Kurşun Kalem Tekniği'ni mantığını ve anlamını, 100 Kitap Listesi'nin hazırlanış gerekçesini ve insanı nasıl zehir gibi yetiştirdiğini, zihnini nasıl açtığını anlattım.

İki buçuk saat konuştum, çıt çıkmadı salonda: Gençler pürdikkat konferansa odaklandılar, nefes nefese notlar aldılar! Gözlerinden ışık yansıyordu! Ne güzel, görülmeye değer bir manzaraydı!

Samsun'un tarihî ilçesi Ladik'e gittik. Kaymakamlığın projelendirdiği büyükşehir belediyesinin restore ettiği küçük şirin Ambarköy'den alınıp oraya taşınan ahşap tarihî camiyi ve etrafını gezdik. Asmalı köprü, yemyeşil tabiat, dinlenmeye gelen insanlar... Ladik, Samsun'un tarih laboratuvarı ve hazinesi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 266 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 185 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 276 Okunma Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.727 Okunma Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız! 21 Nisan 2024 | 247 Okunma