Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Kur’ân’a dayanan eğitim sistemine saldırmak, hadsizliğin dik âlâsıdır!

Yenişafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan (31 Aralık 2021 ) yazısında eğitim sistemini sert cümlelerle eleştiri yağmuruna tuttu !

31 Aralık 2021 | 3.222 okunma

Sayın Özgür Özel, bu milletin tarih yapmasının, Selçuklu, Osmanlı gibi insanlığın kaderini değiştiren insanlık çapında büyük medeniyet atılımlarına imza atmasının yegâne kaynağı olan Kur’ân’a dayalı eğitim anlayışıyla yeniden çocuklarımızın kişilikli, özgüvenli, ahlaklı güzel insanlar olarak yetişmesi için büyük hizmetler veren Diyanet’in 4-6 yaş arası Kur’ân Kursları’na ve eğitimine saldırmanız en hafif ifadeyle haddini bilmezliktir.

İLKOKUL 4. SINIFA KADAR İŞLENEN KÜLTÜREL CİNAYETE BAKIN ÖNCE!

Ülkede bir asırdır tek tip, ruhsuz, zihinleri körleştirici, yabancılaştırıcı, yozlaştırıcı kendi kendini sömürgeleştirici bir eğitim sistemi var. Anaokulundan üniversiteye kadar eğitim sistemimiz, çocuklarımızı önce ailesine, değerlerine, kültürüne, inançlarına yabancılaştırıyor; sonra düşman yapıyor; sonra da celladına âşık edip kaldırıp atıyor toplumun ortasına. En sonunda da kültürüne, inançlarına ve ülkesine yabancılaşan beyinler, yurtdışına kaçıyor, yurtdışına kapağı atıyor!

Beyefendi, bu ülkenin çocukları ilkokul 4. sınıfa kadar, Allah, Kitap, Peygamber kelimelerini duymuyorlar! Bu düpedüz cinayettir! Bunun nasıl bir kültürel cinayet ve entelektüel intihar olduğunu anlamayacak kadar kör müsünüz, ruhsuz musunuz yoksa varlık nedeniniz, bu ülkenin değerlerinin, medeniyet birikiminin kökünü kurutmak mıdır?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fiîlî işgalden zihnî işgale kapitalizmin insanı ve hakikati yok ediş serüveni…  13 Mayıs 2024 | 284 Okunma Maskeli balo bitti: Gazze, dünyanın Siyonistlerin esareti altında olduğunu ispat etti! 12 Mayıs 2024 | 333 Okunma Kapitalizm, akıl üzerinden kurulur ama algılar üzerinde’n var olur  10 Mayıs 2024 | 230 Okunma Maskeli balo bitiyor: Gazze direnişi, küresel intifada’ya ve insanlığın dirilişine dönüşüyor… 06 Mayıs 2024 | 439 Okunma Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 768 Okunma